Jeanette Davies, o femeie din Marea Britanie, a cumpărat doi ursuleții de pluș care zăceau pe o tarabă într-un târg, cu suma de 150 de euro. Totul a avut loc la Monmouth Show Ground, Țara Galilor de Sud, în luna iunie a acestui an, atunci când Jeanette se plimba cu fiul ei, Kyle John.

Mare le-a fost mirarea atunci când au aflat că au dat lovitura cumpărând o jucărie extrem de valoroasă. Mai

exact, este vorba despre un ursuleț de pluș Steiff, foarte rar. Jucăria valorează aproape 7.000 de euro și datează din anul 1905, notează jurnaliștii de la  Mirror.

Citește și: O femeie și-a adus pe lume copii în același timp.Gemenii sunt născuți la aceeași oră, minut și secundă! Caz rar de naștere gemelară

Am avut doar un sentiment, un sentiment instinctiv. Am crezut că arată ca un urs Steiff, o marcă care poate fi valoroasă. L-am convins pe Kyle să se despartă de cea mai mare sumă de bani pe care am cheltuit-o vreodată la un târg”, a povestit Jeanette.

Jucăriile care valorează o avere! O femeie a dat lovitura după ce a cumpărat doi ursuleți de pluș dintr-un târg. „Am avut un sentiment instinctiv”

Charles Hanson, proprietarul Hansons Auctioneers, ținând în brațe jucăria în valoare de 7.000 de euro

[Sursa foto: Mirror]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Descoperiri ca aceasta fac ziua oamenilor și le dau speranță. Ei ne amintesc că întotdeauna se găsesc comori la piețele de vechituri și la magazinele de caritate. Aștept cu nerăbdare să-l ajut pe domnul Cinnamon să găsească o casă nouă. Este o piesă de colecție minunată”, a transmis Charles Hanson, proprietarul Hansons Auctioneers. 

Istoria ursuleților Steiff. Tot ce trebuie să știi despre aceste jucării de pluș superbe

Primul ursuleț de pluș, însă, a luat formă în atelierele Margaretei Steiff, fondatoarea companiei cu același nume, în anul 1902. Această întâmplare a avut loc chiar înaintea celei cu Roosevelt, în aceeași perioadă a anului. De aceea, aceste evenimente au fost asociate în mintea oamenilor, deși reprezintă doar o simplă coincidență.

Ursuleții de pluș au căpătat treptat un loc distinct în cultura umană. De-a lungul timpului, ei au avut diverse semnificații simbolice. În anul 1912, odată cu scufundarea Titanicului, Margaret Steiff a creat un ursuleț negru special, simbol al victimelor.

Citește și: Profesoara de 34 de ani care a "păcătuit" cu mai mulți elevi de la școala catolică, condamnată la 4 ani de închisoare

În 1924, Disney a realizat primul film de animație colorat, avându-l în prim-plan pe îndrăgitul ursuleț Teddy- este vorba despre "Alice și cei trei ursuleți".

În anul 1926, A.A. Milne a dat naștere personajului "Winnie, ursul de pluș", inspirat de un ursuleț real din pluș.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Afecțiunea pentru ursuleții de pluș a crescut treptat, culminând în anul 1989 cu desfășurarea primului Festival Britanic al Ursuleților Teddy, organizat în Londra.

Citește și: VIDEO- Femeia „gigant” și-a întâlnit în sfârșit adevărata dragoste: „Nu ne putem privi în ochi, dar suntem la același nivel”

Paul Greenwood, un miliardar american, a adunat o colecție impresionantă de ursuleți Teddy, una dintre cele mai mari din întreaga lume. Această colecție număra 1300 de exemplare și a fost cumpărată cu o sumă de 1,1 milioane de lire sterline. Cu toate acestea, cea mai amplă colecție de astfel de jucării din întreaga lume se mândrește cu un impresionant număr de 10 mii de piese.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si