Close sidebar
Close sidebar

Kim Jong-un pune in asteptare proiectul nord-coreean de tir catre Guam si arunca mingea in terenul lui Trump

Kim Jong-un a anuntat marti o pauza in proiectul nord-coreean de lansare a unor rachete in apropierea Insulei americane Guam, la Oceanul Pacific, insa a avertizat ca acest exercitiu extrem de provocator va continua in cazul unor noi "actiuni iresponsabile" ale Washingtonului, relateaza AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Unii analisti considera ca aceste afirmatii ale liderului nord-coreean constituie o posibila poarta de iesire in vederea unei dezamorsari a crizei alimentate de razboiul declaratiilor dintre presedintele american Donald Trump si Phenian.

Coreea de Nord a amenintat saptamana trecuta ca va trage patru rachete, pe deasupra Japoniei, catre teritoriul american Guam, pe care se afla doua baze militare importante.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Tanarul lider a fost informat despre acest "plan vizand sa incercuiasca Guamul cu foc" in timpul unei inspectii, luni, la Comandamentul Fortei strategice insarcinate cu unitatile balistice, scrie marti agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA.

inainte sa dea un ordin, Kim Jong-un a declarat ca va "observa inca un pic comportamentul idiot si stupid al yankeilor". Daca ei "persita in actiunile lor iresponsabile si periculoase in peninsula coreeana", Coreea de Nord va lua masuri "ca cele deja anuntate", a adaugat el.

"In vederea dezamrsarii tensiunilor si impiedicarii unui periculos conflict militar in peninsula coreeana, este necesar ca Statele Unite sa decida primele o optiune adecvata".

S-ar parea ca Kim Jong-un se refera astfel la exercitiile militare comune anuale la scara mare ale Seulului si Washingtonului, care urmeaza sa inceapa in curand.

Aceste manevre provoaca de fiecare data furia Phenianului, care le o considera o repetitie a invaziei teritoriului sau.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI