„Decidenţii politici de la centru nu prea au reuşit să facă faţă provocării de a se abţine în a da legi care mai mult strică decât ajută”, a spus Iohannis, apreciind că una dintre principalele probleme ale sistemului de educaţie este „producţia de legi incoerente pe bandă rulantă”.

Șeful statului a avut o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Rectorilor, ulterior a participat și la şedinţa festivă care are loc în Aula Magna a Universităţii.

Klaus Iohannis: declarație dură către sistemul de învățământ: „Una dintre problemele fundamentale ale sistemului nostru de învăţământ este producţia de legi incoerente pe bandă rulantă”

Citeste si: Declarația șocantă a mamei lui Răzvan Ciobanu: ”Oamenii nu mor”

„România are nevoie mai mult decât oricând de universităţi precum Lucian Blaga.(...)
Suntem într-o etapă în care pentru a construi o Românie dezvoltată, o Românie prosperă este nevoie de o schimbare de paradigmă. Trebuie să generăm valoare adăugată, trebuie să construim reţele de colaborare internaţională şi să avem un număr suficient de specialişti pentru a stimula o creştere economică sustenabilă. Multe dintre aceste obiective pot fi atinse doar prin creşterea simultană a calităţii şi a participării la învăţământul superior”, a spus Iohannis.

Acesta a afirmat că „până acum, problemele demografice şi sociale cu efect pe termen lung la noi au fost în bună măsură ignorate”.

Klaus Iohannis: declarație dură către sistemul de învățământ

Şeful statului spune că „pentru a nu periclita destinul României ca stat european dezvoltat şi prosper” trebuie rezolvate ”problema părăsirii timpurii a şcolii, a numărului mic de absolvenţi de studii universitare şi adesea a calităţii insuficiente

a procesului educaţional”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Problemele României, însă, nu se pot rezolva exclusiv prin decizie politică”, a mai afirmat Iohannis, menţionând că ”iniţiativa privată joacă un rol foarte important”.

Klaus Iohannis: declarație dură către sistemul de învățământ: „Una dintre problemele fundamentale ale sistemului nostru de învăţământ este producţia de legi incoerente pe bandă rulantă”

Citeste si: O altă victimă a lui Dincă rupe tăcerea: „Aveam nouă ani. a început, prima dată, să îmi bage mâna în pantaloni, după să mă...”

„În Sibiu s-a construit în jurul universităţi un ecosistem funcţional. Este un caz fericit unde politicul a avut o misiune aparent simplă, de a nu strica acest echilibru. Extrapolând, decidenţii politici de la centru nu prea au reuşit să facă faţă provocării de a se abţine în a da legi care mai mult strică decât ajută”, a declarat Iohannis.

Acesta consideră că „una dintre problemele fundamentale ale sistemului nostru de învăţământ este producţia de legi incoerente pe bandă rulantă”.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Efectele acestui mod păgubos de a legifera sunt vizibile în special în învăţământul superior acolo unde autonomia este un pilon central în creşterea calităţii atât în educaţie cât şi în cercetare”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Citeste si: VESTE DE ULTIMĂ oră despre Tamara Buciuceanu. Ce se întâmplă în aceste momente cu marea artistă a teatrului românesc!

Klaus Iohannis: declarație dură către sistemul de învățământ: „Una dintre problemele fundamentale ale sistemului nostru de învăţământ este producţia de legi incoerente pe bandă rulantă”

Acesta spune că, „fără a descătuşa potenţialul managerial şi creativ al universităţilor româneşti, nu avem şanse reale de a deveni competitivi într-o economie bazată pe cunoaştere”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si