Close sidebar
Close sidebar

Iohannis, întâlnire cu ambasadorii UE. Zi decisivă pentru aderarea la Schengen

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți cu ambasadorii statelor membre ale UE, după ce ieri a declarat că se simte total dezamăgit de votul Austriei împotriva aderării României la Schengen. Președintele României va merge miercuri și joi, pentru a discuta din nou tema unui calendar pentru Schengen la Consiliul european, cancelarul austriac Karl Nehammer va insista pe tema azilului pentru migranți. El va prezenta cinci condiții care ar trebui implementate de urgență la nivel european.

Laura Macovei,

Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorii UE. Zi decisivă pentru soarta României în Schengen


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. 19.30. Cancelarul austriac Karl Nehammer şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au convenit marți ca la summit-ul UE de joi,Austria să prezinte 5 condiţii care ar trebui implementate de urgenţă la nivel european.

Prin veto-ul surprinzător faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen se doreşte şi creşterea presiunii asupra Comisiei Europene pentru a combate mai puternic migraţia ilegală, scrie presa de la Viena.

UPDATE. Ambasadoarea Austriei la București nu a venit la întâlnirea convocată marți de președintele Klaus Iohannis.

Deși la întâlnirea cu ambasadorii UE, Austria trebuia să fie reprezentată de adjunctul ambasadoarei, aceasta nu s-a obosit să mai ajungă, creând din nou controverse, după votul negativ al țării în privința aderării României la Schengen. 

 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Știrea inițială:

Întâlnire de gradul zero în Capitală, urmând ca șeful statului să-și dea întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

Zi decisivă pentru intrarea României în Schengen

Președintele Iohannis a spus că decizia Austriei este profund nedreaptă pentru poporul român, iar această întâlnire are loc în contextul votului negativ al Austriei. 

Citește și: VIDEO- El este baschetbalistul român acuzat că a violat o fată în Statele Unite. Tânărul riscă 50 de ani de închisoare

Discuțiile vor avea astăzi loc între președintele României și ambasadorii Austriei și Olandei, cele două țări care au împiedicat procesul de aderare.

În urma votului negativ din Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne, ambasadoarea Austriei, Abelheid Folie, a fost convocată la scurt timp de ministrul de Externe.

Klaus Iohannis, despre refuzul României în spațiul Schengen. „Acest vot m-a supărat și dezamăgit"

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat luni, la Palatul Cotroceni, refuzul Austriei de acceptare a României la spațiul Schengen. El

a remarcat că, deşi ministrul de Interne austriac a semnat pe 16 noiembrie împreună cu alţi miniştrii de Interne pentru extinderea spaţiului Schengen, două zile mai târziu a declarat că Austria nu poate fi de acord cu o astfel de extindere.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Cancelarul Austriei Karl Nehammer nu se teme de boicotul României la adresa companiilor austriece

Şeful statului a mai spus că Austria, deși s-a opus în  Consiliul JAI de la Bruxelles  aderării României, a votat pentru aderarea Croaţiei.

„Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toţi în România şi trebuie să spun că am fost dezamăgit şi supărat, după ce am primit rezultatul acestui vot.Această dezamăgire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în Schengen, noi românii", a spus președintele. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI