Close sidebar
Close sidebar

UPDATE: Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și liderii coaliției a luat sfârșit. Ce au decis în privința revendicărilor salariale din învățământ

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, pe liderii coaliţiei la Cotroceni pentru discuţii pe tema crizei din educaţie. Întâlnirea la care au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca a durat aproximativ o oră.

Diana Bostan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: Liderii coaliţiei vor merge la Palatul Victoria, acolo unde urmează să le prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.  

UPDATE: Unele surse susțin că liderii coaliției ar urma să vină cu o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani. 

Liderul UDMR nu se află în Capitală, existând posibilitatea ca el să nu participe la întâlnire.

Potrivit unor surse politice, în urma discuțiilor, ar urma să fie semnat și un acord politic în legătură cu solicitările salariale ale celor din învățământ.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Proteste în penitenciarele din România. Ce nemulțumiri au sindicaliștii?

Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii coaliției la Cotroceni

Marți, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii sindicatelor din Educaţie, acesta garantând încheierea unui acord politic care ar urma să soluționeze revendicările salariale.

Citește și: Profesorii în stradă, grevă și mâine

”A fost un dialog cu președintele României. I s-a prezentat situația și s-au oferit câteva soluții. Cea mai importantă din ele este faptul că președintele a girat un posibil acord politic încheiat de președinții celor trei partide care formează coaliția majoritară”,  a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

”Viitorul Guvern trebuie să redea demnitatea și respectul cuvenit dascălilor”, a declarat Marcel Ciolacu, săptămâna trecută.

Știre în curs de actualizare....

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI