Close sidebar
Close sidebar

La 100 de ani, Neagu Djuvara si-aminteste de cele 3 femei care i-au marcat viata! Casatorit o singura data, istoricul dezvaluie de ce n-a divortat niciodata, desi se separase de 30 de ani de France

Neagu Djuvara, istoricul care a implinit 100 de ani, a marturisit ca a trait iubiri la fel de mari precum cea pentru sotia sa.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Istoricul si diplomatul Neagu Djuvara a implinit ieri 100 de ani. Acesta a publicat de-a lungul vietii nenumarate lucrari de referinta de filosofia istoriei si istoria României, dar a vorbit in cateva randuri si despre viata sa sentimentala. Djuvara a fost insurat o singura data, cu France, de care s-a separat acum 30 de ani, insa acesta si-a dorit ca o alta femeie sa-i devina sotie. „Ca să vezi că la 99 de ani îmi vin lacrimile-n ochi când mă gândesc la fata asta pe care-am iubit-o la 15 ani. Nu m-am mai întâlnit cu ea. Ne-am scris ani de zile. Ea nu putea să nu ştie că e marea mea dragoste, asta trebuie să-o fi simţit. Pe vremea aceea nu vorbesc de amour cu grand A, eşti prieten. Mai târziu zici: „Stai, dom’le, dar erai îndrăgostit”. Nu poţi să întrebi pe cineva care era îndrăgostit dacă era frumoasă. Nu contează! Pentru mine, ea este modelul dragostei, ca să spun aşa: Sofica F.

Delicateţea, fineţea, nobleţea acestei fete erau indescriptibile”, a marturist Djuvara intr-un interviu de acum un an pentru life.ro.
Djuvara si sotia France
„Eu cu Sofia- poloneza de care am fost îndrăgostit trei ani şi despre care cred şi acum, la bătrâneţe, că ea a fost femeia care-mi fusese hărăzită mie, soţia mea ideală pentru toată viaţa, vreo 3-4 ani ne-am scris regulat şi, închipuiţi-vă că am păstrat toate scrisorile, într-o fostă cutie de bomboane, legată împrejur cu panglică roşie!”
, a spus Djuvara pentru Formula AS.
O alta femeie pe care a iubit-o cu patima a fost Mia Prodan, de care a fost indragostit in timp ce era insurat cu France: „ Şirul marilor iubiri nu se încheie cu nevastă-mea, dovadă că pe Mia am iubit-o la şapte ani distanţă după căsătorie. E paradoxal că am avut vreo câteva mari iubiri, dar, în acelaşi timp, în fiecare an am avut poftă de alta ca să zic aşa.
E foarte greu de mărturisit acest lucru. Am fost foarte norocos. Eram un anti-Don Juan, pentru că nu eram îndrăzneţ cu femeile, aşa că cele câteva succese pe care le-am avut au fost pentru că m-a vrut aia pe mine, nu eu pe ea”
.
In fine, Djuvara a vorbit si despre France, femeie de care nu a divortat, dar de care s-a separat acum trei decenii: „N-am divorţat niciodată de nevastă-mea.
Pentru că în momentul când într-adevăr m-aş fi gândit s-o fac, când eram plecat în Africa şi nevastă-mea n-a vrut să mă-nsoţească, în momentul ăla ce era să fac eu, când veneam în vacanţă din Africa? Cu soacră-mea mă înţelegeam foarte bine, veneam şi şedeam în casa soacrei mele, alături de nevastă. Pe urmă fiică-mea şi mai târziu nepoată-mea, erau un fel de ciment care vroia ca familia să rămână unită. Dacă aş fi divorţat ce să fac? Când veneam în vacanţă să stau la hotel, sau ce?”
.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI