Parintele Mihai Negrea a fost inmormantat in curtea Manastirii Podul Cosnei din Suceava, acolo unde traia si slujea. Si astazi mai merg oameni la mormantul lui ca sa-I aprinda lumanari si sa-i duca flori.( Vezi AICI ce vis si-a implinit preotul cu cateva luni inainte de a se stinge)

La doar cateva saptamani dupa ce parintele s-a stins, trei tineri au intrat in biserica, noaptea, si au luat Cutia Milei, dupa cum sustin oamenii din Manastire. 
Din fericire, insa in cutie erau doar cativa lei.

“Noi, la manastire, n-am incuiat niciodata portile de la curte sau usa de la biserica. Casa Domnului trebuie sa fie mereu deschisa. Cat a trait preotul nu s-a intamplat niciodata sa se fure ceva. Fiecare om care intra in curtea manastirii primea de mancare, aceasta traditie s-a pastrat si acum chiar daca parintele Mihai Negrea nu mai e. Au fost mereu usile si portile deschise, lumea venea sa aduca lucruri la manastire, nu sa ia. Dupa ce a murit preotul, la vreo doua luni cred, trei tineri au venit noaptea, pe la 2.00-3.00 si au luat Cutia Milei, de langa altar. Nu stiu cum au carat-o, ca era din lemn, grea, veche. Cred ca erau cativa lei in ea, nu mai mult. Noi luam banii zilnic din cutie.
Seara ii scoatem. II scosesem seara si ei au luat-o noaptea. Inca nu au fost prinsi din cate se aude. Dar incuiem totul, si biserica, si curtea, si camerele in care dorm oamenii de aici. Ne-am luat masuri de precautie”,
sustin oamenii din manastire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Copiii orfani, saraci sau abandonati crescuti de preotul Mihai Negrea nu mai locuiesc in manastire, ci intr-un centru situate in alt oras, la cativa zeci de kilometri de biserica. Copiii merg de cateva ori pe saptamana la mormantul preotului, cu lumanari si flori.

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Asociatia Mihail si Gravril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO  
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si