Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

-Bine ati venit in adapostul Campina! Ne asteapta un cadavru! De la intrare lucrurile incep sa miroasa!
-Doamne, nu pot sa cred asa ceva!
-E plin de capuse tot.

E plin de infectie! Apa verde! Ia uite ce-I pe el!
-Ce va intereseaza pe voi cine sunt eu. Ce-ati vazut!
-Inca unu mort acolo! Uite-l e e plin de viermi!
-Salariatii ce calificare au? Cizmari! Cizmari? Cizmari, da! Si dumneavoastra? Magar!.
-Stati aici ca vin cu organelle de control. Si daca vine, ce!



Ororile impotriva animalelor continua in adaposturile platite din banii publici. Nici nu va puteti imagina ce se intampla la Campina! Ce o fi oare inauntru? Cate animale vom mai gasi in agonie sau poate chiar moarte?

-Mai asteptam un pic. Daca nu vine cineva intram noi altfel! Nu puteti sa intrati fara aprobare stati linistiti, nu ma luati pe mine de pe jos. Nu exista aprobare, este program de vizita. Vedeti-va de treaba domnule, ce eu vin la dumneata acasa? Pai dar ce acolo e la dumneavoastra acasa? Nu te supara e institutie.
Dumneata crezi ca vii asa unde vrei dumneata? Da! Vezi de treaba dumneatale. E o institutie publica. Daca ma enervez nici nu te primesc!.


In cele din urma, insa, usile s-au deschis, pentru ca atitudinea haiduceasca nu a avut niciun efect asupra noastra!

Imediat ce intram in asa zisul adapost suntem oripilati de ce vedem in fata ochilor!

-Nu cred asa ceva! Pai, uita-te si tu! Fara apa… Filmati-l pe asta mort! Bai, nu pot sa cred! Doamne, nu pot sa cred asa ceva! Vezi ce dezastru e? Ia uite-l
e plin de sange! Ia uite si asta mic aici! E plin de capuse tot!
E plin de infectie! Ia uite ce-I pe el manca-te-ar mama! Ia uite, apa verde! Uite, e unu cu capul prins in gard acolo. Bai ,oameni buni! Scoateti cainele ala de acolo. Pai, daca baga capul… Pai asta e pentru ca aici trebuie sa fie tot timpul cineva! De ce nu exista cineva aici?.


-Doamna sun la 112! Nu mai stau sa ma… Nu mai sun la nicun DSV ca DSV Prahova e incapabil! Alo! Ce urgenta aveti, alo! Alo, sarut mana! Daniel Nicolaina ma numesc, reporter la Stirile Kanal D!


In timp ce vin ajutoare din partea politiei, ne continuam vizita prin adapost si ne ingrozim si mai tare!

-Ce faci mai copilule, uite-l ma, plin de sange la urechi! Uite aici, caine mort! Iar caine mort? Cum? Un caine, numai blana i se mai vede! Altul?
-Dar cine are curaj sa intre aici. Cred ca e plin de cadavre. Uite-i capul acolo! Cred ca e plin de mortaciuni aici!

-Ai vazut puiutii aia acolo dupa cotet? Ma duc acum! Tine un pic sticla asta. Vai, ce miroase. Ai grija… Inchide usa sa nu iasa vre-un catel. Doamne, dumnezeule! Uite-l, plin de viermi! Incredibil! Plin de viermi! Incredibil ce e aici Dumnezeule mare! Uite-l, bolnav de la viermi! Uite puiutii aici cum stau saracii! Vai de capul meu!

-Ia, uite ce e aici! Ce cauta astia in adapost? Ce
cauta astia in mizeria asta in lagarul asta aici? Uita-te tu la ala ca nu s-a miscat de acolo. Niste oameni sunt platiti sa faca barbatia asta din banii publici. Nu ia nimeni nicio masura. Nicio masura nu ia nimeni. Directia sanitar veterinara da autorizatii la asa ceva! Primaria plateste asa ceva! Din banii oamenilor…


Cosmarul e din ce in ce mai mare! Langa tarc mai descoperim doi pui. Unul mort, celalalt in agonie!

-E unu mic si unu mort! Uite inca unul mort aruncat aici. Dar si asta e bolnav. Vai de el e plin de capuse domnule! Uitati-va la el! Capuse. Mama, ce e pe el! Uitati-va ce e pe el! Ia uitati-va ce e pe el de capuse! De aia mor! Dar medicul daca a fost de dimineata nu a vazut cainele? Mai tineti-l un pic asa! Se vede? Da! Ia uitati focar de infectie! Vai de mine ce sa-I facem lui asta?


Tarcurile sunt adevarate capcane ale mortii pentru bietii caini. Mii de capuse ii mananca de vii si nimeni nu ia nicio masura!

-Vai de capul meu ce nenorocire! Uitati-l asa ia! Filmati-l! Uitati! Uitati-va ce e pe animalul asta! Astia mor mancati de vii! Doamne freeste! Astia mor mancati de vii!.

-Domnule prim ministru, ANSVSA Bucuresti! Va rugam frumos sa va ridicati de acolo din birouri si sa veniti sa controlati aceste adaposturi.

-Este mancat de viu de capuse. Nu exista medic veterinar. Nu exista ingrijitori calificati nu exista technician veterinary, nu au apa nu au mancare…Deci, nu mai pot sa zic nimic, ma-am enervat, numai lasa-ma!

In cele din urma isi face aparitia si cel care gestioneaza banii si vietile animalelor din adapost. Alexandru Chirobocea! Fost primar si actual sef de adapost public.

-Domnule, e bataie de joc! Va bateti joc de animale!
- Doamna, nu-mi bat joc de niciun animal! Eu ii hranesc!
-Eu am avut 100 de controale numai din reclamatii! Noi ne facem serviciul care-l putem sa-l facem conform legii

-Controale de la cine ati avut?
-De la Bucuresti mi-a facut de la minister!
- De la Bucuresti de la Minister?
Ia sa vada si la Bucuresti la Minister ce se intampla cu banii publici! Mama cum miroase….Aoleu ai grija! ……N-au strop de apa n-au strop de mancare.


Sfidarea continua si vedem cum sub ochii nostri se stinge orice urma de umanitate!

Dupa aproximativ o ora catelul a murit…Domnul ALEXANDRU CHIROBOCEA a refuzat sa-i ofere vreun ajutor!

-Uite asta maro a murit acum sub ochii nostri. A murit, nu? Da, a murit acum! In lipsa medicului veterinary. Deja il bazaie mustele…

Dupa cum ati observat seful adapostului nu are nici cea mai mica urma de compasiune fata de bietele suflete. Nu se teme nici de camera de filmat. Ne intrebam oare ce relatii are acest domn si cat de bine se intelege cu Primaria Campina si DSV Prahova daca isi permite sa faca asemenea atrocitati pe banii oamenilor! Mai mult de atat il pune pe ingrijitor sa mute probele de la fata locului…

-Nu aveti voie! Am chemat criminalistii nu aveti voie sa puneti man ape el! Du-te ma si ia-l! Nu aveti voie, domnule! Nu auziti ca nu aveti voie! Ai ma, ce… Hai ma…Kanal D! Duceti-va, domnule si vedeti-va de treaba! Sunteti platiti din bani publici! Foarte bine domnule! Domnule nu aveti voie sa luati cainele de acolo. Am facut reclamatie si vin criminalistii! Foarte bine!

-Lasati-l acolo sa vina criminalistii! Domnule, lasati sa faca poze criminalistii! Lasa domnule ca aici… Nu aveti voie sa-l mutati! Auzi, ca poate sa-i faca poze si dupa. Lasati-l domnule acolo sa-I faca poze. Da Il aduc eu sa-I faca poze cu ce ma deranjeaza. Dar in congelator mai aveti caini. Cum sa nu am!..

Politistii se apropie iar seful adapostului pleaca….Oamenii legii sunt si ei oripilati de ceea ce gasesc. Imediat incep sa adune probele si sa le numeroteze.

La solicitarile politiei, si ale celor de la Directia Sanitar Veterinara Prahova, domnul sef de adapost nu ajunge prea departe. Este nevoit sa se intoarca. In continuare are aceeasi atitudine sfidatoare. Chiar nu se teme deloc de lege? Oare il protejeaza cineva?

-Unde sunt cainii! Inchinati-va! Ati spus ca sunt de azi dimineata pe teren. Inchinati-va! Eu zic sa va inchinati!
-Cainii unde sunt din masina? I-a vandut pe aur! Cine sunteti sa-mi puneti mie intrebari? Oamenii care va platesc salariul. Lasati-ma domnule.

In ultima clipa, de frica aparatelor de filmat cainilor ramasi in viata li se da de mancare. Insa nici acum nu se face asa cum prevede legea.

-Ia uite ala e bolnav saracu. Nu mai are par! L-a facut praf, gata! Se bat intre ai pe mancare. Astia-s caini? Dati-le domnule boabe calumea sa manance ca astia mai mananca peste o luna!


Scos din tarc intr-un mod barbar, chiar sub privirile autoritatilor, acest caine a fost pur si simplu lasat sa moara intr-o camera infecta din interiorul cladirii, asa-zisul cabinet medical.

La data la care noi am fost in adapost, nu am gasit niciun medic veterinar, niciun technician veterinar si nici vreun cabinet medical. Dar ce sa ne mai miram ca nu exista toate astea cand inspectorii DSV Prahova care au venit in control, nu par sa cunoasca legile!!!! Ascultati cu atentie ce pot sa sustina!

-Cabinet medical trebuie sa existe in adapost nu? Dupa lege asa scrie! Poate sa aiba un contract cu un cabinet medical. Nu neaparat in incinta! Ba da!

"Fiecare adapost va fi dotat cu o sala de chirurgie sau cu mai multe, in functie de capacitate, cu respectarea normelor sanitare veterinare in vigoare."


Desi toate aceste lucruri sunt obligatorii prin lege. Animalele nu aveau nici macar apa, si asta desi erau in jur de 40 de grade. In spatele cladirii am mai facut o descoperire cutremuratoare-  doua vitrine frigorifice pline cu cadavre de caini.

Cum a decurs ancheta si pana unde a mers tupeul vedeti in rubrica urmatoare, luni la Stirile Kanal D!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si