Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi, scrie rfi.ro.

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an.

Citeste si: Am fost acasă la Laura Codruța Kovesi! Fosta șefă DNA locuiește într-un bloc banal din Sectorul 5 și nu are camere de supraveghere la ușă! Ce spun vecinii: ”Doamna e foarte de treabă!” EXCLUSIV

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acum, teoretic, problema se simplifică pentru Kövesi (favorizată de Parlament) întrucât rămâne singură în cursă.

Dar procedurile interne ale Consiliului sunt ceva mai complicate decât cele ale Parlamentului European. Serviciul juridic al instituției poate fi cel care obligă statele membre să introducă în cursă un alt candidat.

Acela va trebui audiat de o echipă de specialiști, înainte ca statele membre să treacă la votul politic.

In primăvară, acest vot politic îl favorizase pe procurorul francez Jean-François Bohnert. Franța este așteptată ca în zilele viitoare să exprime o susținere publică pentru Kövesi.

Citeste si: L.C. Kovesi are sprijinul lui Timmermans: Este o juristă de foarte bună calitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si