Lebăr ca la bunica - Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun
Vrei să prepari pentru masa de Crăciun lebăr tradiţional românesc ca la bunica acasă? Trebuie să încerci această reţetă 100% românească de lebăr de casa!
Vă prezentăm reţeta tradiţională a lebărului de casă preparat ca la bunica! Este destul de simplă, însă gustul lebărului de casă ca la bunica nu se compară cu niciun alt produs cumpărat
Lebărul (germ. Leberwurst) este un preparat tradițional pe masa de Crăciun. Este, de fapt, un cârnat pe bază de organe – în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit dupa diverse rețete și foarte popular în multe țări din Europa.
Lebărul este un preparat tradițional pe masa de Crăciun. Este un cârnat pe bază de organe, în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit după diverse rețete și foarte popular în multe țări din Europa, dar mai ales în România.
Pentru a pregati lebarul de casă pentru Craciun aveti nevoie de 5 kg carne de porc, 2 kg ficat de porc, 6 metri intestine groase de porc, 4 cepe, boia dulce, doua foi de dafin, sare si piper, dupa gust.
Citeste si: Salata boeuf rețeta clasică. Ingredientul care îi dă toată savoarea. Tu îl știi?
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Modul de preparare al lebărului tradiţional ca la bunica acasă este unul simplu. Carnea si ficatul de porc se pun la fiert in apa, alaturi de ceapa, sare si foi de dafin. Cand s-au fiert bine, se scot din lichid si se lasa la racit. Apoi, se toaca fie cu cutitul, fie prin masina de tocat, si se amesteca apoi cu boia dulce, sare si piper.
Citeste si: Când se taie porcul de Crăciun 2020? Greșeala pe care o fac românii an de an
Conform reţetei pentru ca lebărul de casă să iasă delicios se amesteca bine si se lasa compozitia la rece pentru doua ore. Intestinele, spalate bine, se ataseaza la masina de tocat si se umplu. Se leaga la capete cu o ata rezistenta si se pun la fiert pentru 30-40 de minute. Se scot si se pastreaza la rece, scrie opiniatimisoarei.ro.
Mațele de porc se spală cu apă caldă și puțin oțet, se clătesc bine și se taie în patru ca să încapă în cratiță în care le vom fierbe. Se umplu că pe cârnați, să fie plini dar nu prea îndesați că atunci vor plesni în timpul fierberii.
Citeste si: Ouă umplute. Vedeta meselor de sărbători. Trei rețete
Spre deosebire de preparatele din comerț, lebărul de casă preparat ca la bunica nu are deloc conservanți și E-uri.