Lebăr de casă. Așa se prepară corect. Nu pune niciodată asta în el!
Lebăr de casă, rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Vorbim despre un preparat de pe mesele de sărbători ale românilor. Iată cum se prepară corect!
Lebăr de casă, rețeta tradițională. Lebărul (germ. Leberwurst) este un preparat tradițional pe masa de Crăciun. Este, de fapt, un cârnat pe bază de organe – în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit dupa diverse rețete și foarte popular în multe țări din Europa.
Pentru a pregati lebarul aveti nevoie de 5 kg carne de porc, 2 kg ficat de porc, 6 metri intestine groase de porc, 4 cepe, boia dulce, doua foi de dafin, sare si piper, dupa gust.
Citeste si: Salata boeuf rețeta clasică. Ingredientul care îi dă toată savoarea. Tu îl știi?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Modul de preparare al bunatatii banatene este unul simplu. Carnea si ficatul de porc se pun la fiert in apa, alaturi de ceapa, sare si foi de dafin. Cand s-au fiert bine, se scot din lichid si se lasa la racit. Apoi, se toaca fie cu cutitul, fie prin masina de tocat, si se amesteca apoi cu boia dulce, sare si piper.
Citeste si: Când se taie porcul de Crăciun 2020? Greșeala pe care o fac românii an de an
Lebăr de casă. Se amesteca bine si se lasa compozitia la rece pentru doua ore. Intestinele, spalate bine, se ataseaza la masina de tocat si se umplu. Se leaga la capete cu o ata rezistenta si se pun la fiert pentru 30-40 de minute. Se scot si se pastreaza la rece, scrie opiniatimisoarei.ro.
Spre deosebire de preparatele din comerț, lebărul de casă nu are deloc conservanți și E-uri.
Citeste si: Postul Crăciunului. Ce nu ai voie să faci. Este un mare păcat!