Lebăr de casă, rețeta tradițională. Lebărul (germ. Leberwurst) este un  preparat tradițional pe masa de Crăciun. Este, de fapt, un cârnat pe bază de organe – în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit dupa diverse rețete și foarte popular în multe țări din Europa.

Lebăr de casă. Cum se prepară corect

Pentru a pregati lebarul aveti nevoie de 5 kg carne de porc, 2 kg ficat de porc, 6 metri intestine groase de porc, 4 cepe, boia dulce, doua foi de dafin, sare si piper, dupa gust.

Lebăr de casă
Lebăr de casă

Citeste si: Salata boeuf rețeta clasică. Ingredientul care îi dă toată savoarea. Tu îl știi?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Modul de preparare al bunatatii banatene este unul simplu. Carnea si ficatul de porc se pun la fiert in apa, alaturi de ceapa, sare si foi de dafin. Cand s-au fiert bine, se scot din lichid si se lasa la racit. Apoi, se toaca fie cu cutitul, fie prin masina de tocat, si se amesteca apoi cu boia dulce, sare si piper.

Citeste si: Când se taie porcul de Crăciun 2020? Greșeala pe care o fac românii an de an

Lebăr de casă
Lebăr de casă

Secretul gospodinelor când prepară lebărul de casă

Lebăr de casă.  Se amesteca bine si se lasa compozitia la rece pentru doua ore. Intestinele, spalate bine, se ataseaza la masina de tocat si se umplu. Se leaga la capete cu o ata rezistenta si se pun la fiert pentru 30-40 de minute. Se scot si se pastreaza la rece, scrie opiniatimisoarei.ro.

Spre deosebire de preparatele din comerț, lebărul de casă nu are deloc conservanți și E-uri.

Citeste si: Postul Crăciunului. Ce nu ai voie să faci. Este un mare păcat!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si