Close sidebar
Close sidebar

Legea bugetului pentru 2022, adoptată până la Crăciun. Ministrul de Finanțe: "Avem de recuperat multe întârzieri"

Guvernul PNL-PSD-UDMR și-a propus să finalizeze proiectul de buget pentru 2022 în cursul legii decembrie, astfel încât legea bugetului de stat să poată fi adoptată în plen până de Crăciun.

Razvan Ilie,

Ministrul de Finanțe: Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!” 

[Sursa foto: Facebook / Adrian Carciu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale vor fi adoptate până în Crăciun, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Citeste si: Rectificarea bugetară, adoptată vineri. Ce se întâmplă cu banii de pensii

Prin urmare, în maximum două săptămâni, cele două propuneri legislative ar putea fi adoptate de către Legislativ, într-un plen reunit, au adăugat sursele citate.

Ministrul de Finanțe: Pregătim un buget echilibrat 

Într-o postare făcută marți pe Facebook, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat că pregătește "un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor".

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă susține că fermierii români au nevoie de sprijin

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit șefului de la Finanțe, s-a început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

"Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții", spune Adrian Câciu.

Citeste si: Certificatul verde la locul de muncă, introdus înainte de începutul valului 5 al pandemiei

Adrian Câciu: Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize 

"Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare. Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a

pandemiei", a mai scris ministrul de Finanțe.

Citeste si: Au dat visul american pe Romania

Adrian Câciu a reluat ideea că Executivul nu va crește și nu va introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"În paralel, am început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale... Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare- vom ține sub control deficitul bugetar".

Ministrul de Finanțe vrea un program național “Cumpără românește!”

Adrian Câciu a precizat că va continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, va încuraja investițiile și va pune accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”.

"Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență", a promis șeful de la Finanțe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI