Close sidebar
Close sidebar

Legea salarizarii unitare urmeaza sa intre in vigoare. Toti angajatii, de la stat sau privat, vor avea aceleasi venituri. Salariul minim creste cu 100 de lei anual

Legea salarizarii unitare va elimina diferentele intre salariatii incadrati pe pozitii similare din aceeasi ramura, a declarat, sambata, ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, Gabriel Petrea, precizand ca nu este normal ca un contabil de la Consiliul Judetean Iasi sa aiba un salariu diferit de cel al unui contabil de la CJ Timis.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Gabriel Petrea a declarat, sambata, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca Legea salarizarii unitare, care va intra in vigoare la 1 iulie, prevede un singur salariu minim, fara a exista diferente intre angajatii la stat si cei din zona privata.

"Va exista un singur salariu minim pe economie si in privat si la stat, asa cum este prevazut in programul de guvernare. Acum este 1.450 de lei, la 1 ianuarie anul viitor va fi 1.550 de lei si in fiecare an va creste cu cate 100 de lei. Urmarim un principiu foarte clar, sa eliminam decalajele aparute de-a lungul timpului intre lucratori pe aceeasi pozitie, din aceeasi familie ocupationala. Va dau un exemplu: un contabil de la CJ Iasi are salariu diferit fata de un contabil la CJ Timis. Este vorba despre aceeasi munca si aceeasi incadrare.

Nu este normal sa se intample asta si noi credem ca trebuie facuta o astfel de lege", a precizat ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Potrivit ministrului, exista situatii de angajati din armata care au salarii de 740 de lei, el sustinand ca lefurile acestora vor fi aduse la nivelul salariului minim pe economie.

"Am gasit salarii in plata de 740 de lei.

Nu este normal ca in 2017 o persoana care munceste sa primeasca o asemenea suma. in armata este acest caz. De aceea ne dorim ca salariul minim sa-l primeasca toata lumea. Ideea salariului minim este discutata si la nivel european pentru a asigura bunastarea oricarei persoane care munceste. Atunci cand munceste, o familie ar trebui sa aiba un trai decent. Prin aceste majorari putem repara o nedreptate care s-a tot dezvoltat in ultimii ani", a afirmat Gabriel Petrea.

Ministrul Gabriel Petrea a mai spus ca domeniul sanatatii este prioritar in ceea ce priveste maririle de salarii, el precizand ca, potrivit Legii salarizarii un medic rezident va castiga 1.200 de euro brut pe luna, in timp ce salariul unui medic specialist va atinge 3.600 de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI