Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Legi mai blânde pentru consumatorii de canabis

Un nou proiect de lege e la un pas să fie aprobat: cei care sunt găsiți cu cantități mici de canabis asupra lor ar urma să nu mai fie cercetați penal și, prin urmare, să nu mai riște pedeapsa cu închisoarea.

Redactia Stirile Kanal D,

Legi mai blânde pentru consumatorii de canabis

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații: 

”Într-adevăr, cei care consumă canabis și care sunt depistați de polițiști cu cantități mici, de maximum 3 grame, nu vor mai intra în categoria de infracțiuni penale, ci ar urma să primească doar amenzi. Acestea ar urma să fie între 1.000 și 3.000 de lei.

Această inițiativă este prima de acest fel din România, iar țara noastră încearcă astfel să se alinieze la modelul altor țări precum Italia, Spania, Belgia sau Austria. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Inițiatorii proiectului spun că această propunere nu înseamnă legalizarea sau promovarea consumului de canabis și că accentul se pune pe prevenție și tratament.

Totodată este și primul pas pentru a reglementa situațiile în care pacienții bolnavi folsoesc canabis în scop medical. Iar ca să vă faceți o idee, datele celui mai recent studiu arată că aproape jumătate dintre tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani au consumat cel puțin o dată canabis, iar 51% dintre tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani consideră encesară dezincriminarea canabisului în România. 

Acum, pentru ca proiectul să devină lege, el trebuie să treacă de cele două camere ale Parlamentului.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI