Close sidebar
Close sidebar

Leonidele 2023: Când poate fi văzută ploaie de stele în România

Perioada în care putem vedea cel mai frumos spectacol astral a început. Iată când pot fi văzute Leonidele în anul 2023, cea mai frumoasă ploaie de stele din România.

Ana-Maria Costea,

Leonidele pot fi observate pe cer în luna noiembrie, în anul 2023.

[Sursa foto: Youtube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Leonidele pot fi observate în luna noiembrie, în anul 2023. Această ploaie de stele spectaculoasă va putea fi văzută în perioada 6-30 noiembrie pe cerul României. În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2023, spectacolul meteoriților va putea fi observat mult mai clar.

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2023, pe cerul României vor putea fi observate aproximativ 10-15 leonide pe oră.

Ploaia de stele, Leonidele, se vede în fiecare an pe cer, din mai multe zone ale lumii.

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2023, pe cerul României vor putea fi observate aproximativ 10-15 leonide pe oră.

[Sursa foto: iStock]

Ce sunt Leonidele?

Leonidele sunt un fenomen astronomic format din meteoriți și meteori care se mișcă cu o viteză de aproximativ 71 de kilometri pe secunde. Un lucru interesant despre acești meteoriți este faptul că ei sunt cunoscuți ca fiind printre cei mai rapizi din univers.

Leonidele produc „furtuni de stele” pe cerul senin, iar oamenii pot observa mii de stele căzătoare în intervalul menționat anterior.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește și: Curiozități despre luna noiembrie: Această lună mai este denumită și Brumar. Explicația celui de-al doilea nume al său este una simplă

Fenomenul astronomic și-a căpătat numele după constelația Leo (Leul). Meteoriții care „participă” la spectacolul Leonidelor se transformă în adevărate bile de foc, mari și puternic luminoase, care persistă mult mai mult pe cer decât oricare alți meteoriți obișnuiți.

Meteoriții care alcătuiesc spectaculosul fenomen astronomic provin, în mare măsură, din particule de resturi ale cometelor și fragmentelor de asteroizi sparți. Pe parcursul călătoriei lor în jurul Soarelui, cometele lasă în urmă o dâră de praf, iar atunci când Pământul trece prin respectiva dâră în procesul său de continuă mișcare, poate fi provocată o ploaie de stele, cunoscută, în acest caz, și sub numele de „Leonide”.

Cele mai bune sfaturi pentru a vedea Leonidele în anul 2023, cât mai clar

Pentru a te asigura că prinzi spectacolul astronomic, trebuie să te documentezi cu privire la anumite aspecte-cheie care te vor ajuta să ai parte de cea mai frumoasă priveliște.

În primul rând, poți porni în căutarea unei hărți speciale dedicată evenimentului astral. Ea te poate ajuta să reușești să vezi cât mai bine ploaia de stele din perioada 6-30 noiembrie 2023.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Ploaia de stele, Leonidele, se vede în fiecare an pe cer, din mai multe zone ale lumii.

[Sursa foto: Getty Images]

În continuare, ți-am pregătit cele mai bune sfaturi pe care să le urmezi pentru a te asigura că vezi Leonidele, celebrul fenomen astronomic mult așteptat în anul 2023.

Citește și: Leonidele 2023: Când va fi vizibilă în România ploaie de stele?

  • Găsește un loc cât mai retras, astfel încât să te asiguri că ești destul de departe de luminile puternice care vin din oraș. La început poate fi ciudat să stai în întuneric, dar într-un timp relativ scurt, de aproximativ 15-20 de minute, te poți obișnui și vei reuși să „prinzi” cu ochii cât mai multe stele căzătoare pe cer!
  • Nu uita să te îmbraci adecvat pentru spectacolul astronomic. În noiembrie temperaturile scad considerabil, iar această lună este cunoscută ca fiind una dintre cele mai friguroase din întreg anul. Este indicat să ai lângă tine un „aliat de nădejde”, adică o pătură călduroasă și pufoasă pentru a te asigura că prinzi spectacolul dintr-o poziție cât mai confortabilă.
  • Pentru a te asigura că vezi tot spectacolul cât mai clar, te poți întinde pe pământ și îți poți lua alături și un binoclu.

Apoi, te poți bucura de cea mai frumoasă priveliște!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI