Partidul Național Liberal a validat, în şedinţa Biroului Politic Naţional, lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Nicolae Ciucă. Conform documentului validat în BPN, PNL va avea opt miniştri în Cabinetul Ciucă, şi niciun vicepremier, în condiţiile în care partidul a dat prim-ministrul. Pe lista miniștrilor Partidului Social Democrat a apărut și un nume nou și anume Marius Humelnicu. Este un senator PSD din Galați care dorește să preia portofoliul de la Economie.

PSD a validat lista miniştrilor, care va fi depusă marţi în Parlament. Lista miniştrilor a fost prezentată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a adăugat că social-democraţii au decis să pună capăt crizei politice.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări. Blocaj în negocierile PNL-PSD-UDMR

Votul venit din conducerea PNL a fost criticat de mulți liberali. Ludovic Orban a anunțat că 17 lideri au lipsit la şedinţa BPN. Totodată, Florin Cîțu le-a reproşat că, prin absenţă, nu şi-au exprimat opţiunea.

Citeste si: Nicolae Ciucă este propunerea de premier a PNL. A fost votat în unanimitate Biroul Executiv al partidului

Lista miniștrilor PNL

Lista miniştrilor PNL, validată de BPN:

  • Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
  • Ministerul de Interne- Lucian Bode
  • Ministerul Educaţiei- Sorin Cîmpeanu
  • Ministerul Energiei- Virgil Popescu
  • Ministerul Justiţiei- Cătălin Predoiu
  • Ministerul Fondurilor Europene- Dan Vîlceanu
  • MinisterulI MM-urilor, Antreprenoriatului şi Turismului- Daniel Cadariu
  • Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării- Florin Roman

Lista miniştrilor PSD

În urma ședinței unde s-au discutat şi propunerile pe funcţii în cadrul Guvernului PSD- PNL- UDMR, acestea sunt propunerile PSD pentru cele 9 ministere:

 

  • Ministerul Finanţelor- Adrian Câciu
  • Ministerul Apărării Naţionale- Vasile Dîncu
  • Ministerul Economiei- Marius Humelnicu
  • Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii- Sorin Grindeanu
  • Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale- Adrian Chesnoiu
  • Ministerul Sănătăţii- Alexandru Rafila
  • Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale- Marius Budăi
  • Ministerul Culturii- Lucian Romaşcanu
  • Ministerul Tineretului, Familei şi Egalităţii de şanse- Gabriela Firea.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Liderii celor două partide, PNL și PSD, au stabilit ca în vara anului 2023 să nu se schimbe doar premierul, ci să se rotească și ministerele avizatoare și cele „de forță”. Astfel, Justiția și Internele vor ajunge la PSD, iar Finanțele, Apărarea și Secretarul General al Guvernului vor fi ale liberalilor. 

Citeste si: Declarație de presă: Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre procedurile de instalare a unui nou guvern și despre vaccinarea în școli

Cabinetul lui Nicolae Ciucă va fi depus în Parlament marți, 23 noiembrie 2021. Miercuri urmează să fie audiaţi miniştrii în comisiile de specialitate, iar votul de învestire va fi joi, în plenul comun al Parlamentului.

Astăzi, Președintele Klaus Iohannis l-a numit oficial pe Nicolae Ciucă drept premier al României. Oficialul a făcut anunțul după consultările cu partidele parlamentare.

Nicolae Ciucă şi-a exprimat speranţa ca începând de joi noul Guvern să poată începe să lucreze.

lista-ministrilor-propusi

Nicolae Ciucă a fost desemnat premier al țării.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„Vă mulţumesc, domnule preşedinte! Bună ziua! În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică şi, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim. Vă mulţumesc foarte mult şi sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale!”, a afirmat premierul desemnat.

Citeste si: BREAKING NEWS! Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă! USR a refuzat să se mai prezinte la discuții


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si