Liliana Corduneanu: A venit Mitropolitul, mi l-a trimis Dumnezeu in ajutor.

Mila oamenilor impresionati de drama familiei nu a intarziat sa apara. Insusi Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a sarit in ajutorul micutilor ramasi fara un acoperis deasupra capului.

-Mi-a zis Mitropolitul: Daca fac jumatate de camera si se poate locui, o primiti pe nepoata cu doi copii in casa? Am zis: Da, nu a dat-o nimeni afara din casa.

Numai ca ea vrea acum acte.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In loc sa ii uneasca, tragedia prin care au trecut i-a dezbinat pe membrii familiei care locuiau impreuna in casa mistuita de flacari.

Marina Dicianu-  Copiii acestia vor ramane pe strada. Nu i-am cerut nimic. Nu i-am cerut casa, avere, nu i-am cerut nimic. I-am cerut sa aiba copiii acestia ceva.

-Daca topograful o sa spuna ca jumatate din camera pe care ne-ati oferit-o voi doi o sa apara pe acte la tine ce o sa faci? Ne-o iei sau ne-o cedezi? Ramane la mine.



Mama celor doi micuti a primit o lovitura grea. Donatorii care au sarit in ajutorul ei au sfatuit-o sa treaca noua constructie pe numele copiilor. Cum proprietari sunt matusa si socrul femeii, tanara a avut nevoie ca acestia sa-i cedeze in acte o parte din teren. Matusa nu este insa de acord.

-Eu nu am ce sa-i dau ei, la copiii ei, ea nu are de ce sa imi dea mie, la copii.
Nu cedez, ce este pentru copiii mei nu cedez.

Averea familiei Dicianu s-a facut scrum in doar zece minute. Odata cu ea, incendiul acuprins si partea din fata a locuintei, unde stau matusa si fiul ei.

-Mi-a spus: Mami, sunt fantome! Am spus: Nu exista fantome. Cand am iesit afara am vazut flacara. Pana m-am intors in casa sa savez copiii s-a facut fum.

Dincolo de scandal, mama cu copiii de doi si opt ani traiesc acum in casa unei rude. Au primit saci intregi de haine, jucarii, alimente, fructe si lemne pentru foc.

-Acestea sunt toate hainele pe care le-am primit. Am mai multe, am si in dulapul acela. Si hainele de pe mine, toate le-am primit de la oameni cu suflet bun. Noi am ramas cu absolut nimic.

In cont, mama a reusit sa stranga din donatii o suma importanta de bani, pe care initial ar fi vrut sa o investeasca in locuinta facuta scrum. Pentru ca nu se intelege cu propriile rude, tanara isi pune speranta tot in oamenii de bine. Doar ei o pot ajuta sa-si faca o alta casa.  

-Renuntati la partea aceasta, la casa care a ars? Daca intr-adevar este asa cum credem noi ca o parte din camera va fi a matusii, atunci da. Nu avem ce face.


CONT BANCAR:
RO25BRDE360SV33874553600 RON
RO97BRDE360SV94936553600 EURO
TITULAR CONT: DICIANU LUCIAN ION, BRD Timisoara
DONATII: Timisoara, Bulevardul 16 Decembrie 1989 numarul 51- 51 A, apartament 3


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si