Close sidebar
Close sidebar

Lucarile la tronsonul de autostrada Suplacu de Barcau - Bors vor fi socase din nou la licitatie, dupa ce constructorul a cerut rezilierea contractului

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) are doar optiunea rezilierii contractului cu constructorul tronsonului de autostrada Suplacu de Barcau - Bors si scoaterea lucrarilor la licitatie, dupa ce compania spaniola a cerut rezilierea contractului, potrivit unui comunicat publicat vineri.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Lucrarile la tronsonul lung de 64 kilometri sunt in intârziere, firma spaniola Corsan, care a câstigat contractul in vara anului trecut, nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, nici macar dupa ce a fost penalizata cu 75 milioane de lei de catre CNAIR.

”Firma constructoare, demonstrând ca este in incapacitate financiara si organizatorica, a transmis o Notificare prin care solicita rezilierea contractului”, se arata in comunicat, potrivit News.ro.

Probabilitatea ca CNAIR sa preia aceasta lucrare in regie proprie, o solutie care ar putea grabi finalizarea lucrarilor, sunt minime, potrivit specialistilor consultati de News.ro, iar CNAIR ia in calcul doar o noua licitatie.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

”Având in vedere situatia existenta, pentru ca acest proiect sa poata fi finalizat, singura optiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract si de a relicita proiectul ”, se arata in comunicat.

Directorul CNAIR, Catalin Homor, a declarat in luna iulie, intr-un interviu acordat News.ro, ca tronsonul Suplacu de Barcau- Bors are sanse serioase de a fi terminat in urmatorul an si jumatate.

Pe acest sector, unde a lucrat firma americana Bechtel, lucrarile sunt finalizate in proportie de peste 50%.

In luna septembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, nemultumit de mobilizarea constructorului, a declarat ca nu exclude varianta rezilierii contractului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI