Close sidebar
Close sidebar

Lucrări la zonele pietonale din Constanța. Lista străzilor la care se vor reface trotuarele

Primăria Municipiului Constanța informează că, prin intermediul SC Confort Urban, se desfășoară eforturi constante pentru îmbunătățirea condițiilor de acces pietonal în diversele cartiere ale orașului.

Redactia Stirile Kanal D,

Lucrari la treotuare pe strazile din Constanta

[Sursa foto: primaria-constanta.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Echipele Confort Urban sunt active în următoarele zone:

Strada Progresului, în proximitatea Grădiniței Nr. 19 din cartierul Km 4-5, beneficiază de lucrări extinse de recondiționare, inclusiv refacerea trotuarelor și a zonelor de acces către blocuri. Suprafețele pietonale au fost decapate, bordurile înlocuite, iar terenul a fost stabilizat prin aplicarea unui strat de piatră, urmând să fie acoperit cu un nou strat de asfalt dedicat traficului pietonal. Totodată, s-a amenajat un parc pentru recreere și s-au construit alei pietonale pavate cu dale. În curând, se va instala mobilierul stradal.

Pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din cartierul Anadalchioi, se desfășoară lucrări de recondiționare a suprafețelor pietonale, inclusiv decaparea completă a trotuarelor, consolidarea terenului și înlocuirea vechilor borduri deteriorate. De asemenea, au fost construite casete pentru spații verzi.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

În cartierul Palas, pe strada Mureșului, se efectuează montarea de borduri noi, consolidarea trotuarelor prin aplicarea unui strat de piatră, recondiționarea acestora cu un nou strat de asfalt, și construirea de casete pentru spații verzi, destinate plantării de arbori și arbuști ornamentali.

Constanța: scările spre plaja Modern, refăcute

Echipele Confort Urban desfășoară lucrări de recondiționare a trotuarelor și pe strada Ștefan cel Mare, între strada Atelierelor și strada Avram Iancu. Trotuarele au fost decopertate complet, bordurile înlocuite cu unele noi, iar terenul a fost stabilizat pentru a permite montarea de pavele pe un strat suport de nisip. De asemenea, au fost edificate casete pentru spații verzi, în care vor fi plantați arbori.

Scările de acces spre plaja Modern, în zona străzii Vasile Alecsandri, sunt supuse unor lucrări de recondiționare, inclusiv adăugarea de confecții metalice, aplicarea de armătură și refacerea treptelor cu beton.

Pe bulevardul Mamaia, se desfășoară lucrări de reamenajare a suprafeței pietonale în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu. Aici se reconfigurează tronsonul prin refacerea scuarului median, înlocuirea bordurilor, montarea de pavele noi și amenajarea de scuaruri cu spații verzi.

Se face un apel către șoferi să evite parcarea în zonele în care se desfășoară lucrări, în scopul facilitării accesului utilajelor, conform informațiilor transmise de reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI