Close sidebar
Close sidebar

Lupta pentru viata se duce pe lista de asteptare! Ionut are nevoie de transplant de plamani, iar statul se impotriveste

Suferinzii care spera ca vor fi salvati in Romania printr-un transplant de plamani duc o lupta grea cu sistemul, pe langa cea cu boala.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dupa ce managerul Spitalului Sfanta Maria a declarat ca lista pentru transplant e deschisa, l-am vizitat pe Ionut. Tanarul care vrea sa isi mai poata tine in brate copilul a incercat in zadar sa primeasca o recomandare din partea medicului.

IONUT ANGHEL: Sunt in stare sa ajung si la capatul lumii numai sa stiu ca mai am o sansa la viata, vreau si eu sa-mi cresc copilul, sa pot sa-l vad crescand, vreau sa traiesc.

Conectat la aparatul care il tine in viata, Ionut implora a mia oara ajutorul. In tara in care a platit taxe atatia ani, nimeni nu pare sa-l auda. O raza de speranta a aparut acum cand managerul spitalului Sfanta Maria a anuntat ca lista pentru transplant este deschisa si i-a indrumat pe pacientii eligibili catre penumologii din tara. Pentru ca nu are un aparat de oxigen portabil, Ionut si-a rugat cumnata sa-l ajute.

Tanara a aflat la spital ca pana la punerea in practica a unei decizii.. mai dureaza!

ANCA ANGHEL- cumnata: Doamna doctor mi-a spus ca nu are nicio dispozitie de la Ministerul Sanatatii, dar ca imediat ce va avea va emite cu mare drag o recomandare pentru Ionut ca are nevoie de transplant.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Din nefericire, boala nu-l lasa pe Ionut sa astepte. Fiecare zi in care durerile sunt tot mai mari il indeparteaza de cei dragi.

IONUT ANGHEL: Sunt disperat si nu stiu la cine sa mai apelez, am scris mai multor fundatii, inclusiv unui consultant medical englez care mi-a recomandat transplantul medical dupa ce mi-a vazut dosarul medical si recomandarea a fost Germania unde ajunge la 200 000 de euro si Turcia unde ar ajunge la 150

000 de euro.

Ionut sufera de diskinezie ciliara primara si a aflat de boala grava in Austria. Acasa, unde astfel de interventii sunt deocamdata declarate un succes, sansa de a se vindeca aici pare din ce in ce mai indepartata. Ca sa stranga banii si sa se opereze in strainatate, cere ajutorul semenilor. Pe langa contul bancar, tanarul si-a deschis o pagina de Facebook pentru donatii.

IONUT ANGHEL: Nu stiu ce sa mai fac sa ajung si eu pe aceasta lista la fel cum a fost si Calin. In romania nu i s-a dat nicio sansa, sper ca cei d ela agentia de transplant si medicii sa se uite si la noi cei care nu mai avem nicio speranta.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Tot printr-o pagina de donatii, Calin a strans in cateva zile, 200 000 de euro. Oamenii cu suflet i-au oferit practic sansa unui transplant, iar acum tanarul se pregateste sa mearga in India. Prima interventie de acest fel facuta in tara noastra l-a salvat acum cateva saptamani pe Mugurel, ieseanul internat acum la spitalul Sfanta Maria din Capitala.

Pentru pacientii aflati in perioada post-transplant, o problema serioasa era reprezentata de imposibilitatea urmarii tratamentului la clinicile de specialitate la care au suferit interventiile chirugicale. Ministrul Sanatatii a promis, astazi, ca va rezolva problema in doua moduri.

Sorina Pintea a recunoscut ca ordinul care legifereaza aceasta problema este neschimbat din 2004 si ca are nevoie de cateva modificari, pe care spera sa le puna la punct in maximum 2 luni. Pana cand modificarile vor intra in vigoare, pacientii vor putea mearge in continuare la tratamente in strainatate, in baza unui formular specific.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI