Apa este mediul in care au loc toate procesele biochimice din organism. Se spune că 85% din creier este reprezentate de apă, sângele uman constă din 90% apă, muşchii sunt în proporţie de 75% apă, ficatul constă din 82% apă, iar oasele noastre conţin 22% apă.

Este bine stiut faptul ca apa constituie 50-70% din masa noastra corporala. Organismul uman necesita o cantitate suficienta de apa pentru a supravietui si pentru a mentine in echilibru toate procesele vitale.

Apa reprezinta substanta de baza a fluidelor corporale: sucuri digestive, sange, urina, limfa, transpiratie, etc. Apa joaca de asemenea un rol important in dizolvarea si transportul diversilor nutrienti cum ar fi: vitaminele, mineralele sau chiar hidratii de carbon si oxigenul. Apa este esentiala si ajuta in cazul proceselor de digestie, asimilare a nutrientilor, eliminare a toxinelor din organism.

Citeste si: Horoscop special: Viaţa zodiilor în timpul sezonului GEMENI 2019. Ce îţi aduce NOU ŞI DIFERIT Soarele în Gemeni? 12 SFATURI DE VIAŢĂ pentru această lună!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In decursul a 24 de ore, organismul consuma peste 200 ml de apa numai pentru procesul de respiratie. Prin transpiratie si diureza se pierd cele mai insemnate cantitati de apa, de aceea apa trebuie sa fie inlocuita, altfel exista riscul deshidratarii.

Este foarte adevarat faptul ca senzatia de sete si necesarul real de lichide care trebuie consumate, nu se sincronizeaza. Mai exact, la momentul la care in organism se instaleaza senzatia de sete, celulele acestuia sunt deja deshidratate.

O intrebare care se pune este: ce fel de apa sa consumam pentru o buna hidratare? Ideal ar fi sa consumam apa minerala naturala. Daca vorbim de apa destinata copiilor atunci indiscutabil este recomandata apa minerala naturala cu cea mai mica incarcatura cu minerale.

Daca ne referim la hidratarea adultilor activi, atunci apele minerale naturale plate sau carbogazoase, bogate in minerale naturale sunt cele recomandate.

Asadar apa de baut trebuie sa fie de buna calitate. Ea trebuie aleasa dupa o serie de criterii.

Citeşte continuarea pe Kfetele.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si