Close sidebar
Close sidebar

Macrou marinat. Rețeta care te va face să iubești peștele

Macrou marinat. Vă prezentăm o rețetă inedită de pește marinat! Vei iubi macroul după ce vei gusta. Este pur și simplu delicios!

A.M.S.,

macrou marinat

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Macrou marinat. Este foarte gustos, în special cu cartofi fierți în coajă. Încercați să marinați macroul după această metodă simplă, suntem siguri că veți rămâne mulțumiți!

Macrou marinat. Ingrediente

-1l de apă;

-2 foi de dafin;

-8-10 boabe de piper negru;

-90 gr de oțet 9%;

-80 gr de sare;

-80 gr de zahăr;

-3 macrouri;

-200 ml de ulei.

macrou marinat

Macrou marinat. Mod de preparare

1.Turnați apa în cratiță, adăugați foi de dafin, boabe de piper, sare, zahăr și oțet. Dacă aveți esență de oțet, amestecați 1 lingură cu 1 pahar de apă și obțineți oțet de 9%. Aduceți apa până la punctul de fierbere și opriți focul.

Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici

2.Alegeți corect macroul pentru marinat, peștele trebuie să fie gras. Când cumpărați macrou, fiți atenți, acesta trebuie să fie lat la spate, nu la burtă.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

macrou marinat

3.Curățați peștele. Tăiați capetele și cozile, îndepărtați intestinele și spălați bine peștele. Tăiați aripile, opțional, și porționați macroul bucăți cu grosimea de 2 cm, scrie intihna.ro.

4.Adăugați peștele în saramura rece și-l lăsați pentru 5-6 ore.

Dacă e cald, dați cratița la frigider, dacă e frig, o puteți lăsa pe masa din bucătărie.

5.Transferați peștele într-un recipient din plastic sau borcan, turnați ulei, acoperiți recipientul cu capac și dați-l la frigider pentru 2 ore.

Macroul se păstrează perfect timp de 2-4 zile. 

macrou marinat

Macrou marinat. Beneficiile consumului de macrou

Macroul este de fapt un termen general care cuprinde mai mult de 30 de specii de pești, dintre care majoritatea aparțin familiei de pești Scombridae. Acești pești se găsesc de obicei în apropierea zonelor de coastă, unde cresc și se hrănesc.

Macroul se găsește de obicei în bancuri mari, motiv pentru care devine o țintă ușoară pentru pescari. Acesta este unul dintre motivele pentru care macroul este unul dintre cei mai comuni pești din meniu, în special în America de Nord. De la 20 cm până la 200 cm, acești pești au caracteristici fizice diferite, dar oferă o aromă și un profil nutrițional similar, conform romedic.ro.

macrou marinat

Citeste si: Lapte de pasăre. Rețeta românească de mult uitată

Macrou marinat. Speciile de macrou sunt bogate în acizi grași omega-3, și au niveluri ridicate de vitamina B12 (aproape 700% din necesarul zilnic).

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Aceștia conțin minerale cum ar fi seleniu, cupru, fosfor, magneziu și fier. Conțin, de asemenea, cantități mai mici de vitamina A, potasiu, zinc și sodiu. O porție de 100 de grame de macrou conține 21 de grame de proteine, reprezentând aproximativ 40% din doza zilnică necesară.

Ingrijirea pielii

Cu cantități ample de acizi grași omega-3 și seleniu, peștele macrou poate satisface nevoile tale în ceea ce privește îngrijirea pielii. Aceste substanțe acționează ca antioxidanți în organism, contribuind la reducerea stresului oxidativ și a efectelor radicalilor liberi, care sunt produsele secundare naturale ale metabolismului celular.

Macrou marinat. De asemenea, poate contribui la reducerea aspectului ridurilor și a petelor de vârstă și la ameliorarea anumitor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi psoriazisul și eczema.

Macrou marinat. Îngrijirea părului

Există multe substanțe nutritive care sunt esențiale pentru îngrijirea părului, cum ar fi proteinele, fierul, zincul și acizii grași omega-3, toate fiind găsite în peștele macrou.

Citeste si: Fasole bătută. Rețeta originală cu ceapă și usturoi

O doză obișnuită de astfel de nutrienți în dietă va ajuta la îmbunătățirea aspectului părului, fortificând în același timp firele de păr și reducând afecțiunile scalpului, cum ar fi mătreața.

Îmbunătățirea cogniției

Nivelurile ridicate de acizi grași omega-3 găsiți, în special DHA, îmbunătățesc funcția cognitivă și reprezintă un risc mai mic de boală neurodegenerativă.

Macrou marinat. Proprietățile antiinflamatorii ale acestor compuși vor reduce acumularea plăcii care precede adesea simptomele bolii Alzheimer și Parkinson.

Niveluri scăzute de colesterol

Cu un conținut bogat de acizi grași omega-3, peștele macrou este cunoscut pentru a îmbunătăți echilibrul colesterolului în organism prin scăderea colesterolului LDL și creșterea nivelului de colesterol HDL. Acest lucru va reduce cantitatea de colesterol care este oxidat și depus în artere sub formă de placă, astfel încât acest pește este cunoscut pentru a scădea riscul de ateroscleroză, infarct miocardic, accident vascular cerebral și boli cardiace coronariene.

Macrou marinat.  Tratează boala cronică

Efectele antioxidante ale peștelui macrou sunt binecunoscute, în primul rând datorită nivelului ridicat de seleniu, care reprezintă mai mult de 80% din necesarul zilnic pe servire.

Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf

Seleniul funcționează ca un antioxidant în organism, ajutând la prevenirea mutațiilor celulare și a bolilor cronice prin neutralizarea radicalilor liberi înainte ca aceștia să poată afecta țesuturile, celulele și organele. 

Îmbunătățește imunitatea

În ciuda faptului că are un nivel scăzut de vitamina C, macroul este apreciat pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar.

Macrou marinat. Coenzima Q10 este unul dintre elementele aflate în compoziția peștelui macrou, care este asociată cu prevenirea infecțiilor și întărirea apărării organismului împotriva stresului oxidativ.

Acizii grași omega-3 sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a reduce inflamația, care poate afecta sistemul imunitar.

Macrou marinat.  Îmbunătățirea densității minerale osoase

Peștele macrou conține o gamă largă de minerale, inclusiv cupru, seleniu, magneziu, manganu, calciu și fier, toate asociate cu o mai bună densitate osoasă.

Consumând în mod regulat acest pește, poți preveni apariția osteoporozei, inclusiv odată cu înaintarea în vârstă.

Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!

Pierdere în greutate

Deși peștele macrou are un nivel ridicat de calorii, acesta oferă, de asemenea, o cantitate bogată de proteine, care pot ajuta la stimularea metabolismului.

Macrou marinat. Alimentele bogate în proteine pot ajuta la prevenirea supraalimentării, menținându-te în limitele calorice zilnice.

Macrou marinat. Diabet

Acizii grași mononesaturați, precum cei prezenți în macrou, au fost asociație cu un control asupra zahărului din sânge și a rezistenței la insulină în organism. Astfel, acest tip de pește poate menține nivelul de glucoză sub control.

Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Risc redus de degenerare maculară

Macrou marinat. Cercetările sugerează că peștele bogat în omega-3 cum ar fi macroul este cel mai bun aliment pentru sănătatea ochilor. Acesta previne daunele ochilor cauzate de diabet, ceea ce duce adesea la retinopatie diabetică.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI