MAE recomandă românilor să părăsească Belarus. Creșterea nivelului de securitate înseamnă să fie evitate călătoriile neesențiale și să fie evitate zone sau intervale care pot fi periculoase.

Citeste si: Polițiștii ruși au tăiat curentul unui copil de clasa a șasea care a întrebat de războiul din Ucraina

MAE precizează că prin acest demers, România se aliniază la nivelul alertelor de călătorie emise recent de cea mai mare parte a statelor membre.

MAE recomandă cetățenilor să evite călătoriile în Belarus și să părăsească teritoriul 

Conform acestui nivel de alertă, MAE recomandă cetățenilor români să evite călătoriile nejustificate și să ia în considerare să părăsească teritoriul cât mai curând prin intermediul mijloacelor de transport disponibile. Totodată, MAE recomandă cetățenilor români să evite deplasările în vecinătatea Republicii Belarus cu Ucraina.

Citeste si: Joe Biden: Putin nu va reuși niciodată să cucerească Ucraina

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

MAE, prin Ambasada României la Minsk, este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Republicii Belarus.

Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la Palatul Cotroceni, cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, care se va afla în vizită în România.

Citeste si: Președintele Xi Jinping: China este ''îndurerată să vadă flăcările războiului în Europa''

Prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă  soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral  și angajamentul Statelor Unite de a susține securitatea României.

Citeste si: Ziua 13 de razboi- distrugeri si lacrimi de sange

″În acest context,  preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Kamala  Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni.

De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia”, precizează sursa citată. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si