Close sidebar
Close sidebar

Mai mulți copii au murit după ce au băut siropuri medicale. Cum au ajuns la insuficiență renală

Substanțele nocive din siropurile medicale au cauzat moartea unui număr mare de copii pe continentul asiatic. În special, copiii sub 5 ani care au luat siropuri de tuse au decedat din cauza unei insuficienție renale.

Sorin Negru,

Substanțe periculoase în siropul medicinal - etilenglicol, dietilenglicol și etilenglicol butil eter

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Numărul copiilor care au murit din cauza insuficienței renale acute în Indonezia a crescut la 133, a declarat vineri ministrul sănătății din această țară, dând vina pentru această creștere pe substanțele nocive din siropurile medicale.

Citeste si: Preotul care a revenit din morți după ce a făcut infarct în timpul slujbei a vorbit despre "miracolul" trăit

Autoritățile indoneziene au lansat o anchetă și au interzis miercuri vânzarea și prescrierea de siropuri medicale, după o creștere a numărului de cazuri de insuficiență renală acută.

„Am identificat 241 de cazuri de insuficiență renală acută în 22 de provincii, cu 133 de decese”, a declarat ministrul Sănătății, Budi Gunadi Sadikin, într-o conferință de presă.

Care este substanța mortală din siropul de tuse

Autoritățile sanitare au găsit urme de substanțe chimice nocive la copiii tratați pentru insuficiență renală acută.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

„Șapte din 11 copii aveau următoarele substanțe nocive: etilenglicol, dietilenglicol și etilenglicol butil eter”, a adăugat el.
„S-a confirmat că toate cazurile au fost cauzate de (aceste) substanțe”, a spus el, potrivit Hotnews.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat la începutul lunii octombrie că a descoperit „cantități inacceptabile” de dietilenglicol și etilenglicol în patru siropuri indiene pentru tuse implicate în moartea a aproape 70 de copii din Gambia din cauza insuficienței renale acute.

Autoritățile indoneziene au găsit urme de substanțe similare în 102 siropuri în casele copiilor bolnavi, a declarat Budi.

Antidotul care i-a salvat pe unii copii

Interdicția privind prescrierea și vânzarea de siropuri va fi extinsă la aceste 102 produse.

Cele mai multe cazuri sunt copii cu vârsta sub cinci ani, a precizat ministerul.

Starea unora dintre tinerii pacienți s-a îmbunătățit după administrarea unui antidot importat din Singapore, a precizat ministrul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI