Close sidebar
Close sidebar

Mamaie Elizabeta si sotul ei se chinuie sa traiasca in Romania cu o pensie de 39 de lei - "Imi e frica de greul asta, dar ne rugam la Dumnezeu sa ne dea caldura"

Sarmani, bolnavi si neajutorati, doi batrani din Timis se roaga cerului sa nu inghete de frig, in casa. Bietii oameni nu au nici dupa ce bea apa. Traiesc dintr-o pensie de, atentie, 39 de lei! ##VIDEO42436##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Mamaie Elizabeta este o luptatoare. De cand sotul ei nu mai vede si nu mai aude bine, ea ii este ochi si urechi. Ar trece cu bine, prin toate, daca n-ar fi atat de sarmani. Pensia de handicap a batranului este umilinta curata: primeste de la stat doar 39 de lei.

Desi a lucrat mai bine de cinci decenii ca cioban, batranul de 79 de ani nu a primit niciun ban de la stat. Pe vremea comunismului a lucrat ani in sir la CAP-ul din sat, dar arhiva a fost mistuita de un incendiu, asa ca oficial nu poate sa ateste vechimea in campul muncii.

"Sa ma trezesc la aproape 80 de ani cu banii astia. Ce fac eu cu banii astia?! Nu pot sa imi iau un medicament. Aici sunt lemnele, ultimele. Mi-e frica, gerul pe noi, suntem batrani si cu necazul asta", spun ei suparati.

In cameruta in care traieste impreuna cu sotia nu sunt mai mult de 10 grade. Geamurile sunt bocna, semn ca putinele lemne pe care le mai au fac fata cu greu gerului naprasnic de afara. Cu lacrimi in ochi, recunosc ca tremura de frig sub plapuma. "O sa ne fie greu fara lemne. Ne rugam la Dumnezeu sa ne dea caldura", spune mamaie Elizabeta.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cat despre baie sau apa calda, nici nu incape vorba. Mamaie elizabeta isi spala sotul cu apa calaie, pe care o incalzeste pe soba. "Nu e chiuveta, nu e baie, nu e nimic. Batarnete si fara putere.", spun ei.

Chiar daca traiesc intr-o saracie lucie, sotia barbatului vrea sa poarte haina grea a batranetii cu demnitate. Munceste cu ziua in casele oamenilor, ca sa-i dea batranului ei o masa calda.

"De aici iau apa, dar vine frigul. Trebuie geamuri, casa e in lucru, nu sunt bani. Cu sapa toata vara, sapte gradini am lucrat asta vara. Pe la ceapa, pe la cucuruz, sa fac un ban. Noaptea sa fac mancare.", spun cei care ii ajuta.

De sarbatori, mai multi vecini cu suflet mare  le-au adus mancare, dar si o gaina, pe care batranii nu se indura sa o taie inca.

Daca povestea lor v-a impresionat, le puteti trimite alimente sau bani, la adresa afisata pe ecran. Vrem ca acesti oameni sa aiba parte de o batranete linistita.

DATE DE CONTACT: Traian Padurean, sat Murani, numarul 237 (vizavi de dispensar), comuna Pischia, judetul Timis

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI