Close sidebar
Close sidebar

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova: "Suntem in pericol sa refuzam 1.500 de pacienti lunar!" - Unitatea sanitara arata jalnic!

Bogdan Fanuta, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova, a stat de vorba cu jurnalistii de la Gazeta de Sud si a vorbit despre problemele cu care se confrunta in unitatea sa, dar si cum crede el ca s-ar putea transforma Sistemul Sanitar.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fanuta se planga ca Spitalul din Craiova este suprasolicitat de toti bolnavii din Oltenia si ca risca sa ajunga in incapacitatea de a trata toti bolnavii pentru ca spitalul este intr-o stare precara. "Reabilitarea integrala a spitalului ar ajunge sa coste 40-50 de milioane de euro. Nu sunt banii astia si e greu sa functionam asa. Sistemul de sanatate este subfinantat. Eu, spre exemplu, am un contract cu cei de la Casa de Asigurari pentru 4.300 de pacienti pe luna, dar aici externam in jur de 5.800 de pacienti. Pe acei 1.500 de oameni ii tratez pe cheltuiala mea. Din ce bani? Simplu, din cei din care ar trebui sa luam medicamente sau aparatura. Calculele nu ies bine si lunar ar trebui sa refuzam peste 1.500 de bolnavi. La noi e si presiune pentru ca din 65.000 de persoane tratate anual, peste 15.000 sunt din afara judetului.
Nu se poate sa pui toata Oltenia in carca unui si ngur spital. Solutia nu trebuie sa fie la mine, ci la cei de sus. Este o modalitate de exploatare a sistemului de sanatate care nu ar trebui sa se intample"
, a explicat acesta in interviul acordat celor de la GdS.

Citeste AICI tot interviul lui Bogdan Fanuta.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii sunt prea speriați să deschidă mormântul primului împărat al Chinei. Ce au aflat când au citit cronicile istorice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI