Producătorii folosesc fum lichid sau iz de fum, substanţe care provoacă dezechilibre hormonale şi chiar cancer. Urmează un material filmat cu camera ascunsă.

Salam, şuncă, căşcaval sau cârnaţi. Sunt produse afumate, pe care le găsim din belşug în magazine. Puţine sunt însă etichetele care specifică, în mod clar, formă de afumare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Dacă pe etichete nu este specificată afumarea cu fum din esenţă tare, atunci produsul este afumat artificial şi reprezintă un pericol pentru sănătate.
Cu atât mai mult pentru copii, atunci când este consumat în clasicul sandviş pentru şcoală. În aceeaşi situaţie sunt şi multe dintre produsele etichetate că fiind tradiţionale şi care se cântăresc la galantare.

Fumul natural, rezultat din arderea lemnului, nu este acelaşi lucru cu fumul lichid sau izul de fum. Acestea din urmă se injectează, de obicei, în produse, pentru a le potenţa gustul şi aromă.

Reglementările actuale sunt mult schimbate faţă de cele din urmă cu 20 de ani, când standardul general impus de stat spunea că orice produs de carne de pe piaţă trebuie să conţină cel puţin 80 la sută ingredientul numit "carne". 


Standardul a fost ulterior abrogat, astfel că producătorii nu sunt obligat că marfă lor să aibă un procentaj anume din ingredientul principal şi, mai mult, pot adaugă oricâţi aditivi doresc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si