Mâncăm chimicale şi le dăm şi copiilor noştri acelaşi lucru. Fumul folosit la prepararea mezelurilor din comerţ este complet dăunător organismului
Salam, şuncă, căşcaval sau cârnaţi. Sunt produse afumate, pe care le găsim din belşug în magazine. Puţine sunt însă etichetele care specifică, în mod clar, formă de afumare.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Dacă pe etichete nu este specificată afumarea cu fum din esenţă tare, atunci produsul este afumat artificial şi reprezintă un pericol pentru sănătate.
Cu atât mai mult pentru copii, atunci când este consumat în clasicul sandviş pentru şcoală.
În aceeaşi situaţie sunt şi multe dintre produsele etichetate că fiind tradiţionale şi care se cântăresc la galantare.
Fumul natural, rezultat din arderea lemnului, nu este acelaşi lucru cu fumul lichid sau izul de fum. Acestea din urmă se injectează, de obicei, în produse, pentru a le potenţa gustul şi aromă.
Reglementările actuale sunt mult schimbate faţă de cele din urmă cu 20 de ani, când standardul general impus de stat spunea că orice produs de carne de pe piaţă trebuie să conţină cel puţin 80 la sută ingredientul numit "carne".