Mâncare de praz cu măsline. Rețeta este extrem de ușoară, iar mâncarea va ieși delicioasă chiar dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie 

Mâncarea de praz cu măsline este unul ditre preparatele cele mai gustoase şi potrivite în post. În plus, vorbim de un fel de mâncare foarte sănătos, care conține vitamine și nutrienți multipli!

Mâncare de praz cu măsline. Iată rețeta!

Ingrediente:

  • 4 fire de praz
  • o ceapă
  • jumătate de ardei gras
  • 200 gr măsline negre
  • 250 dr suc de roşii
  • 50 ml ulei
  • o felie de lămâie fără coajă
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Citeste si: Tocaniță de pipote de pui: Cel mai delicios fel de mâncare

mancare de praz cu masline reteta de post
mancare de praz cu masline reteta de post

Mâncare de praz cu măsline. Mod de preparare

Orazul se spală, se curăţă, iar partea albă se taie rondele.

Ceapa şi ardeiul se taie cuburi sau solzişori, după preferinţă.

Mâncare de praz cu măsline. Ardeiul gras, ceapa şi prazul se călesc 5-6 minute în puţin ulei, apoi se adaugă un sfert de pahar de apă şi se mai lasă pe foc, cu capac, până când prazul începe să se înmoaie.

Se toarnă sucul de roşii, felia de lămâie se adaugă şi ea, apoi se pun frunza de dafin şi măslinele şi se mai lasă la fiert 10 minute.

mancare de praz cu masline reteta de post
mancare de praz cu masline reteta de post

Citeste si: Ciorbă de urzici: Rețeta minune care ține medicul la distanță

Se adaugă sare şi piper după gust, iar dăcă se doreşte ca mâncarea să fie mai "scăzută", poate fi dată la cuptor pentru încă 10 minute.

Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra, conform bucate-aromate.ro

Mâncare de praz cu măsline. Beneficiile prazului

Prazul- mai dulce decât ceapa, pe care o înlocuieşte foarte bine- este consumat în cantităţi mari, nefiind atât de iute.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aduce o aromă şi un gust deosebite şi contribuie subtil la reuşita fiecărui preparat, fără a anihila aromele celorlalte legume. Insa este folosit si pentru uz medicinal.

mancare de praz cu masline reteta de post
mancare de praz cu masline reteta de post

Citeste si: Sarmale de post: Rețeta care te va face să uiți de carne

Mâncare de praz cu măsline. Contine, intre altele: vitaminele A, B, C, E, K, minerale- potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare, polifenoli.

Dacă in urmă cu un secol se credea că sănătatea din praz este ascunsă numai in tulpină, recent s-a demonstrat că frunza sa deţine mult mai multe secrete.

Prazul este laxativ, diuretic, calmant, antiseptic, decongestiv, expectorant.

Citeste si: Adevărul despre pipotele de curcan! Sunt sau nu sănătoase?

mancare de praz cu masline reteta de post
mancare de praz cu masline reteta de post

Valoare sa medicinala este pusa in evidenta chiar si atunci cand este folosit, pur si simplu, ca aliment.

Preparatele medicinale pe Mâncare de praz cu măsline. baza de praz sunt utile in combaterea afectiunilor respiratorii, pulmonare, cardiace.

Mâncare de praz cu măsline. Metabolismul proteinelor

Cercetătorii in domeniul medicinii de la Universitatea Klagenfurt (Austria) au constatat că frunza verde de praz are un bogat conţinut in radicali liberi (substanţe chimice foarte reactive), care facilitează absorbţia unor aminoacizi esenţiali din proteinele animale.

Mâncare de praz cu măsline. Medicii au demonstrat, in urma a 6 ani de studiu, că un consum sporit de frunze verzi de praz, timp de 100 de zile, creste eficacitatea metabolismului proteic hepatic cu 60-70%.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Trebuie reamintit că proteienele sunt cele mai importante substanţe din organism.

Citeste si: Adevărul despre legumele la conservă! MARE ATENȚIE

Dovezi stiinţifice incontestabile ale austriecilor arată că substanţele din frunzele de praz deţin puterea de reechilibrare a majorităţii funcţiilor biologice, in special prin antrenarea producţiei de biocatalizator (enzime si hormoni proteici ca si de celule ale apărării imunitare impotriva bolilor infecţioase).

mancare de praz cu masline reteta de post
mancare de praz cu masline reteta de post

Citeste si: Rețetă de pâinici de casă fără drojdie, de la Ela Crăciun. A devenit viral!

Mâncare de praz cu măsline. Prin stimularea metabolismului proteic se explică, mai modern, recomandarea prazului in astenii fizice si nervoase, dezechilibrări nervoase, sclerozarea unor ţesuturi (pierderea funcţiei acelui ţesut), cum ar fi, spre exemplu, arteroscleroza sau scleroza in plăci.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si