Duminică, 3 decembrie 2023, Marcel Ciolacu a ajuns la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Acolo a comemorat victimele genocidului din cel De-al Doilea Război Mondial. Ulterior s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington- Virginia- Maryland.  În următoarele trei zile au loc întâlniri cu înalți oficiali americani. 

Marcel Ciolacu și-a început vizita oficială în SUA

Marcel Ciolacu și-a început vizita oficială în SUA

Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D, se află acolo și ne aduce mai multe informații:

Această vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington D.C. a fost prima activitate publică făcută de premierul Marcel Ciolacu în cadrul vizitei pe care o face în Statele Unite, alături de o delegaţie formată din trei miniştri. 

De asemenea, Marcel Ciolacu  a ținut un moment de reculegere, a aprins o candelă și a semnat în Cartea de Onoare a muzeului. 

Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanții comunității de români din zona Washington DC, Virginia și Mary land. Acesta va discuta cu peste 60 de români care au luat decizia de a trăi visul american. Ei sunt profesori, studenți și afaceriști.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. Reacția premierului Marcel Ciolacu despre "denunțul fiscal". „Eu am trăit în comunism. De ce vreți să îl jignesc pe Nicolae Ciucă?"

Care va fi programul lui Marcel Ciolacu în SUA?

La cimitirul Eroilor, șeful Executivului va depune o coroană de flori, luni. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.

Marcel Ciolacu și-a început vizita oficială în SUA

Marcel Ciolacu și-a început vizita oficială în SUA

[Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu]

Ulterior, va merge la Pentagon pentru discuții cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Va urma o întâlnire cu secretarul de stat Antony Blinken, iar apoi urmează o discuție cu secretarul pentru Energie.

Citește și: Marcel Ciolacu despre mărirea salariilor: "Va avea aplicabilitate în 2025". Ce se întâmplă cu salariile profesorilor?

În România a devenit tradiție ca orice prezidențiabil să efectueze o vizită în SUA, înainte de alegeri, pentru câștigul sprijinului americanilor.

După trei zile, Marcel Ciolacu va merge la New York pentru discuții cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu preşedintele consiliului evreiesc mondial, potrivit Observatornews.ro

Scandal la vizita lui Ciolacu în SUA

Premierul a considerat faptul că "nu este necesară" participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politic din SUA, potrivit ambasadorului Andrei Muraru.

"Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României.

Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii- întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor", a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Diplomatul a adăugat ulterior faptul că a făcut "o constatare".

"O să îmi permit... cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile.

Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale", a arătat premierul, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si