Close sidebar
Close sidebar

"Marea schisma" in ALDE. Tariceanu s-a certat cu Daniel Constantin. Seful Senatului candideaza la sefia partidului

Congresul extraordinar al ALDE va avea loc pe 21 aprilie, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la finele sedintei Delegatiei Permanente a partidului. Totodata, acesta a anuntat ca va candida pentru sefia formatiunii politice.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Delegatia Permanenta a ALDE a aprobat si ordinea de zi a Congresului si norma de reprezentare a organizatiilor judetene.

”Norma de reprezentare a fost stabilita dupa trei criterii, anume: 30% din ponderea numarului de delegati va fi data de numarul de membri ai organizatiei, 30% de rezultatele la alegerile locale si 40% de rezultatele la alegerile parlamentare. Discutam ca numar de voturi obtinute in clasamentul procentelor fiecarei filiale”, a declarat Tariceanu, citat de news.ro.

intrebat daca va candida pentru sefia partidului, acesta a dat un raspuns afirmativ.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, ”drumul printre nori”- antena3.ro

Daniel Constantin, copresedintele ALDE, a parasit lucrarile Delegatiei Permanente a partidului, denuntand reuniunea ca fiind nestatutara.

Ulterior, el a declarat ca a decis inca de acum patru luni sa nu candideze la presedintia partidului, preferand postul de presedinte executiv, insa nu poate accepta ca o persoana aflata in afara partidului sa ia decizii in interiorul ALDE, cu acceptul unuia dintre copresedinti.

in schimb, Tariceanu a declarat ca la alegerile parlamentare a fost ”pur si simplu santajat” de Daniel Constantin, celalalt lider al formatiunii, in legatura cu anumiti membrii ai partidului care urmau sa candideze, dar

cu care nu era de acord ”in privinta nu a participarii lor, ci pozitiile respective”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI