Close sidebar
Close sidebar

Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori. Există și excepții

Conform ordinului semnat de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori.

Andreea Bolocan,

Masca de protecție va deveni obligatorie

[Sursa foto: pixabay.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Sănătății și Ministrul Afacerilor Interne au fost cei care au semnat ordinul care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție în localitățile ce depășesc incidența cazurilor de coronavirus 6 la mia de locuitori.

”Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise ”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Focar de Covid în Penitenciarul Târgu Jiu

Cine este exceptat de la purtarea măștii de protecție

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară  activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. Așadar, documentul se va publica miercuri, 6 octombrie 2021, în Monitorul Oficial al României.

Citeste si: Rata de infectare a trecut de șase la mie în Municipiul Iași. Ce măsuri vor intra în vigoare

Bilanțul dezastruos al zilei

[Sursa foto: pixabay.com]

Miercuri, 6 octombrie, s-au înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 14.744

de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.445 doar în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 331 de persoane au decedat, acesta fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la începutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.513 de pacienţi cu COVID-19. 400 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 23 dintre ei fiind la ATI.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI