Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Ziua ieftinirilor: Lista alimentelor cu prețuri mai mici. Masura se aplică de azi, 1 august 2023

O serie de măsuri intră în vigoare de la 1 august 2023. Printre acestea, noile reglementări care permit ieftinirea prețului la alimentele de bază, dar și decizia Guvernului privind valoarea bonurilor de masă. Vezi mai jos în articol care este lista celor 14 alimente de bază care ar trebui să aibă un preț mai mic din 1 august decât până acum.

Sorin Negru,

Măsuri 1 august 2023: Alimentele se ieftinesc, iar valoarea bonurilor de masă crește


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce măsuri intră în vigoare la 1 august 2023

Măsuri 1 august 2023. Alimentele se ieftinesc, iar valoarea bonurilor de masă crește. Începând cu data de 1 august 2023, prețurile la alimentele de bază vor fi mai mici.

Citește și: Vești proaste pentru iubitorii de dulciuri. Acest aliment se scumpește la nivel mondial. Care sunt cauzele scumpirii?

Adaosul comercial la alimentele de bază va fi plafonat începând cu 1 august, iar românii ar putea să plătească mai puțin pentru 14 alimente de bază.

Tot de la 1 august, valoarea bonurilor de masă crește cu 5 lei, de la 30 la 35 de lei pentru un tichet valoric de masă.

Măsuri 1 august- care este lista de alimente care se ieftinesc

Începând cu data de 1 august, adaosul comercial pentru produsele de bază va fi plafonat: 20 la sută la procesator, maximum 5 la sută pe întreg lanţul de distribuţie şi 20 la sută la retailer.

Măsuri 1 august- În aceste condiții, marile magazine ar trebui să opereze reduceri de prețuri, deși nu sunt obligate să facă asta sau nu se știe pentru cât timp prețurile vor rămâne mai mici.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În luna iunie, Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență (OUG) pentru plafonarea adaosului comercial la 14 produse alimentare de bază, începând cu 1 august.

Alimentele care se vor ieftini începând cu data de 1 august 2023, în urma plafonării adaosului comercial, sunt:

pâine albă, lapte de vacă, telemea din lapte de vacă, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, zahăr alb tos, mălai, ouă de găină, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, cartofi albi, roșii, castraveți, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei capia, mere roșii, mere galbene, prune, pepene roșu și struguri. 

Măsuri 1 august- Valoarea bonurilor de masă crește 

Valoarea bonurilor de masă creşte de la 1 august, cu suma nominală de 5 lei, urmând ca din ianuarie anul viitor să crească din nou.

„Creștem valoarea tichetelor de masă, măsură anunțată deja din prima săptămâna de guvernare ca prioritate.
De la 1 august majorăm de la 30 la 35 de lei și din 1 ianuarie 2024 vom ajunge la 40 de lei. E un gest normal”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Bonurile de masă, valoare de 35 de lei din 1 august 2023

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În prezent, angajații primesc tichete zilnice în valoare de 30 de lei, de la 1 august acestea vor ajunge la 35 de lei.

Măsuri 1 august- Lista celor 14 alimente care se vor ieftini din august

Grupele de produse agricole și alimentare la care se va aplica schema de reducere a prețurilor prin plafonarea adaosului comercial:

1. Pâine albă simplă întreagă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități;
2. Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%;
3. Brânză telemea din lapte de vacă vrac;
4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame;
5. Făină albă de grâu ”000” 1 Kg;
6. Mălai standard 1 kg;
7. Ouă de găină calibrul M 10 buc;
8. Ulei de floarea-soarelui 1L;
9. Carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard);
10. Carne proaspătă porc (carne porc lucru, pulpă porc);
11. Legume proaspete vrac (roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia);
12. Fructe proaspete vrac (mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă);
13. Cartofi proaspeți albi vrac;
14. Zahăr alb tos 1 Kg.

Alimentele de bază se ieftinesc din 1 august 2023

Măsuri 1 august 2023. Salarii mai mari în spitale

Tot din 1 august 2023, mai mulți angajați din spitale vor lua un salariu mai mare cu până la 500 de lei.

Este vorba despre asistenţii medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţi medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţi medicali dentari licenţiaţi, asistenţi medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţi medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI