Close sidebar
Close sidebar

Medicul Alexandru Rafila: Ce persoane pot face vaccinul AstraZeneca

Dr. Alexandru Rafila a declarat faptul că vaccinul AstraZeneca este unul eficace la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. „Este vorba de grupa de populaţie la care s-au făcut studiile clinice şi pe care există studii de siguranţă şi de eficacitate”, a explicat reprezentantul României la OMS.

Andreea Bolocan,

Ce spune Medicul Alexandru Rafila despre vaccinul AstraZeneca [Sursa foto: observator.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE-

Grupul Strategic Consiltativ de Experţi în Vaccinare al ONU (SAGE) recomandă- în aceste recomandări foarte aşteptate- utilizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford ”chiar dacă sunt prezente variante (ale noului coronavirus) într-o ţară”. 

Știre inițială

Miercuri, Alexandru Rafila a fost întrebat de către Parlament care este eficiența vaccinului produs de către compania AstraZeneca, iar acesta a răspuns că acest ser a fost testat și a avut efecte bune pe categoria de vârstă 18-55 de ani.

Cine poate face vaccinul AstraZeneca

„Vaccinul AstraZeneca este un vaccin eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani, este vorba de grupa de populaţie la care s-au făcut studiile clinice şi pe care există studii de siguranţă şi de eficacitate.

Medicul Alexandru Rafila este de părere că cele două vaccinuri Pfizer, respectiv AstraZeneca generează un răspuns imun protector asemănător.

”E foarte interesant, am citit un articol referitor şi la vaccinul de la Pfizer, de exemplu, şi se pare că în teren, atunci când îl folosim în mod real, cele două vaccinuri sunt superpozabile, adică răspunsul imun protector după prima, respectiv după a doua doză, este asemănător la vaccinul Pfizer şi la vaccinul AstraZeneca”, a mai completat medicul Alexandru Rafila.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

El a adăugat că vaccinurile de la Pfizer, Monderna şi AstraZeneca sunt foarte utile şi trebuie să fie administrate conform recomandării producătorilor.

Citeste si: Noi vaccinuri împotriva coronavirus. UE a publicat al treilea contract

„Noi discutăm de două lucruri diferite: eficacitatea este performanţa în timpul unui studiu clinic, iar eficienţa este performanţa în viaţa reală. Un vaccin se conservă mai greu, se manipulează mai greu şi atunci sigur că eficienţa este ceva mai mică decât eficacitatea, altul care se manipulează mai uşor, este mai stabil, are o eficienţă mai apropiată de eficacitatea

obţinută în studiul clinic.

Deputatul PSD a mai declarat și faptul că toate cele trei vaccinuri existente acum în lume sunt extrem de utile și că acestea trebuie administrate aşa cum recomandă producătorii.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Noi informații despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. În ce stare se află acum legendarul pilot: "Doar trei oameni îl pot vizita"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Vaccinul AstraZeneca

”Să nu existe niciun fel de dubiu apropo de utilitatea acestui vaccin”

Cu părere de rău, Alexandru Rafila a spus că dacă s-ar fi încadrat în categoria de vârstă 18-55 de ani, ar fi folosit și el vaccinul de la de la AstraZeneca.

Citeste si: Cum se simt cei 38.807 de români vaccinați în ultimele 24 de ore. Câți au avut reacții adverse

Când începe vaccinarea cu serul AstraZeneca

Miercuri, 10 februarie, au început programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar pe platformă vor fi încărcate primele 200.000 de locuri. Dozele de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în 180 de noi cabinete de vaccinare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că sunt disponibilile pentru programare 10.800 de sloturi pe zi, în perioada 15 februarie- 6 martie, fiind activate 180 de noi centre de vaccinare în întreaga ţară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI