In articol:
Conform medicului Streinu-Cercel pandemia Sars-Cov-2 nu se termină după valul patru. Oficialul a făcut un anunț sumbru la TV în care anunță încă două etape ale bolii, unele poate și mai grave, căci virusul suferă mutații dure.
Deși, oamenii speră că după valul patru vor reveni la viața de dinaintea pandemiei nu este chiar așa.
Când scăpăm de virusul Sars-Cov-2
Streinu-Cercel a mărturisit că România se confruntă cu valul patru COVID-19. Mutația Delta a făcut deja primele victime. Mai mulți români au ajuns cu forme grave pe Secțiile de Terapie Intensivă, lucru care agravează situația din spitale.
Preşedintele Comisiei de Sănătate la Senat spune că există șanse destul de mari ca sistemul sanitar să ajungă, din nou, în situația critică cu care s-a mai confruntat și lunile sau anul trecut. Atunci erau raportate mii sau zeci de mii de cazuri de îmbolnăviri zilnice.
Citeste si: Reacția medicului Streinu Cercel după incendiul de la ”Matei Balș”
Citeste si: Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs- kanald.ro
Citeste si: Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora- wowbiz.ro
Citeste si: Alertă în Italia. A apărut primul caz de ”gripă australiană”, care afectează și creierul- antena3.ro
„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru.
Citeste si: Ce se întâmplă în corp după prima doză a vaccinului anti-COVID
Streinu-Cercel a analizat situația și a mărturisit că vede la orizont încă cel puțin două valuri ale pandemiei. El spune că virusul din China capătă alte și alte mutații cu fiecare transmitere, unele mult mai periculoase pentru organismul uman.
Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Când vor fi încărcate cardurile de alimente- kfetele.ro
Citeste si: EXCLUSIV! Ce planuri are Mihai Trăistariu de Sărbători- radioimpuls.ro
Citeste si: Alertă în Italia. A apărut primul caz de ”gripă australiană”, care afectează și creierul- antena3.ro
În urma acestor previziuni sumbre, medicul îndeamnă populația țării la portul măștii de protecție, dar mai ales la vaccinare. Specialistul a declarat că doar așa putem învinge temutul virus care ne dă bătăi de cap de mai bine de un an de zile.
„Noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante. Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi", a mai spus directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Bucureşti.