În România, Boboteaza reprezintă o sărbătoare importantă în calendarul creștin, marcând Botezul Domnului Iisus Hristos în apele râului Iordan. Semnificația acestei zile este bogată și are atât aspecte religioase, cât și tradiționale.

De asemenea, Ajunul Bobotezei este considerată o zi sfântă.

Mesaje frumoase în Ajun de Bobotează 2024

"În Ajun de Bobotează, să ne lăsăm în urmă orice negativitate și să pornim într-un an nou plin de lumină și binecuvântări! La mulți ani plini de har!"

"Cu ocazia Bobotezei, sănătate, iubire și bucurie să vă însoțească pe fiecare membru al familiei noastre. Un an nou binecuvântat și plin de reușite!"

Boboteaza- Botezul Domnului - Epifania - sarbatoare 6 ianuarie

Slujba de sfințire a apelor de Bobotează

[Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea]

Citește și: Ajunul Bobotezei 2024: Ce nu este bine să faci pe 5 ianuarie? Tradiții și obiceiuri

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"În ziua sfântă a Botezului Domnului, fie ca dragostea și armonia să vă umple inimile. Să aveți un an nou luminat de bucurie și realizări!"

"În Ajun de Bobotează, să ne curățăm sufletele de griji și să ne umplem inimile cu speranță și încredere în binele viitorului. La mulți ani plini de har și reușite!"

"De Bobotează, izvorul purității și al speranței, să ne hrănim sufletele cu bucurie și să cultivăm încrederea în ceea ce va aduce noul an.

Fie ca lumina să ne călăuzească pașii în fiecare zi!"

"În ziua de Bobotează, fie ca râul vieții să vă aducă bucurie și seninătate, iar drumul înainte să fie presărat cu binecuvântări. Un an nou plin de speranță și împliniri vă doresc!"

"De Bobotează, să ne curățăm sufletele de toate relele din anul trecut și să începem un 'nou eu' mai strălucitor. Poate apa sfințită să aibă și puteri magice de ștergere a relelor.

La un an nou plin de zâmbete și reușite!"

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si