Close sidebar
Close sidebar

Meteorologii au actualizat avertizarile de ploi si vant puternic. 14 judete sunt sub coduri galben si portocaliu

Administratia Nationala de Meteorologie actualizat marti avertizarile de vant puternic si ploi, astfel ca noua judete sunt sub cod galben pana la ora 18.00, cinci judete sunt sub avertizare pana la ora 23.00, in timp ce cinci judete se afla, pana la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu. Meteorologii spun insa ca va ploua in majoritatea zonelor si va fi vant puternic mai ales in sudul, sud-estul si vestul tarii, pe tot parcursul zilei.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel, pana la ora 23.00 se afla sub avertizare cod galben de vant puternic si ploi emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita. in acest interval va continua sa ploua in zona Carpatilor Meridionali, in cea mai mare parte a Olteniei, local in Muntenia si in Carpatii Orientali, dar ploile se vor diminua treptat in intensitate.

in judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita se vor acumula cantitati de apa de 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat. in regiunile sudice si sud-estice, vantul va sufla cu viteze ce vor atinge 55-75 de kilometri la ora, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri la ora.

Aceste judete se vor afla, pana la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi insemnate cantitativ. in acest interval, in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse de peste 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

La munte, la altitudini mari, vor fi precipitatii mixte.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Sub avertizare cod galben de vant si ploi se afla, pana la ora 18.00, noua judete: Bacau, Vrancea, Buzau, Brasov, Prahoba, Hunedoara, Sibiu, Alba si Caras-Severin.

Potrivit ANM,  in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura s-au acumulat cantitati de apa in general de 40- 70 de litri pe metru patrat, iar marti dupa-amiaza va continua sa ploua si se vor mai inregistra 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat.

De asemenea, va fi vant puternic in majoritatea zonelor, dar mai ales in sud, sud-est si vest, unde vitezele vor atinge 50-70 kilomteri, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 80 kilometri la ora.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI