Close sidebar
Close sidebar

Metoda "Pomana". Se prefaceau ca sunt oameni sufletisti si umblau sa dea pomana batranilor, iar dupa ce le castigau increderea le furau toti banii din casa. Cum opera grupul infractional

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta au trimis in judecata 32 de persoane pentru ca au prejudiciat 68 de oameni, din mai multe judete, cu peste o jumatate de milion de euro, prin metoda "Pomana". Ei mergeau in casele victimelor, le ofereau bunuri de pomana si, profitand de neatentia acestora, furau apoi bani si diverse obiecte.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, Gigi-Valentin stefan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca anchetarorii au trimis in judecata 32 de persoane pentru comiterea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, talharie, furt calificat, complicitate la furt calificat si tentativa la infractiunile de furt calificat. Persoanele din aceasta grupare sunt din orasele Constanta, Ploiesti, Mizil, Campina si Calarasi, scrie news.ro.

Astfel, in perioada mai- septembrie 2016, ei au actionat in mod coordonat si organizat savarsind 68 de talharii si furturi din locuinte in timp ce ofereau de pomana.

Acestia abordau victimele infractiunilor, de cele mai multe ori persoane varstnice, trecute de 80 de ani si, pretextand ca ofera alimente, de pomana, in memoria unei persoane decedate sau oferindu-se sa cumpere bunuri uzate la preturi avantajoase, le-au castigat acestora increderea si au patruns in locuintele victimelor.

Teodor Nita, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, a povestit in cadrul conferintei de presa care era modul de operare al acestora.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

“Intrau de regula la batrani de peste 80 de ani si spuneau ca au fost trimisi de o vecina care da de pomana pentru unchiul ei decedat. Ofereau produse alimentare, dar si suma de 200 de lei de pomana. Totusi, bancnota pe care o aveau era de 500 de lei si cereau restul, spunand ca trebuie sa dea de pomana si la vecina. De regula, batranii cadeau in plasa, luau bancnota de 500 de lei, dadeau restul si cu ocazia asta ei vedeau unde sunt tinuti banii.

Persoana respectiva era pusa sa zica o rugaciune de multumire cu unul dintre participanti si cat timp spunea de trei ori «Tatal Nostru», cam asta era media, se colecta cam tot de prin casa de catre cel de-al doilea participant”, a explicat Teodor Nita.

El a afirmat ca toti participantii la aceste infractiuni umblau cu manusi, schimbau des telefoanele si masinile pentru a nu putea fi depistati. De asemenea, daca victimele se prindeau ca sunt jefuite, atunci erau si agresate.

Gruparea respectiva a actionat in judetele Constanta, Galati, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Valcea, Olt, Calarasi, Arges, Prahova, Mehedinti, Cluj precum si in municipiul Bucuresti, sustragand astfel  bijuterii din aur, bunuri de valoare si importante sume de bani, valoarea totala a prejudiciului fiind de peste 500.000 de euro.

in cauza au fost luate masuri asiguratorii asupra a 11 imobile (case si apartamente), noua autoturisme si 17 conturi bancare.
Dosarul a fost inaintat Tribunalului Constanta pentru solutionare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI