Mic dejun. De ce nu e bine să mănânci produse de patiserie dimineața
Mic dejun. Potrivit unul studiu recent, mulți români spun că nu au timp pentru masa de dimineață, iar 53% dintre respondenți susțin că principala cauză ar fi aceea că nu au la îndemână rețete simple care să se poată prepara rapid. În plus, atunci când iau micul dejun, prea mulți mănâncă alimente care nu le aduc aportul necesar de nutrienți.
Mic dejun. "De exemplu, dacă alegi pentru prima masă a zilei carbohidrați simpli, cum ar fi produsele de patiserie, aceștia nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei.
Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur și mai uscat. Asta spun bucătarii profesioniști. Flacăra medie este cea mai recomandată variantă. Astfel, va fi temperatura optimă pentru preparat.
Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție
Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateți ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc.
Adăugați sare sau alte condimente doar când omletă este gata
Mulți adaugă un vârf de cuțit de sare în timp ce bat ouăle.
Nu face decât să atragă umezeala, ceea ce e că și cum ați adaugă lapte sau apă. Este bine să adăugați sarea când omleta este aproape gata. VEZI MAI MULTE SFATURI PENTRU OMLETĂ