Clătite americane. Rețetă pentru clătite pufoase
Clătite americane. Aceste preparat este perfect pentru micul dejun sau chiar pentru o gustare când ai pofta de ceva deosebit dar simplu de făcut.
Clătite americane. Vrei să-i bucuri pe cei mici cu un desert rapid și gustos? Această rețetă poate fi răspunsul. Este potrivită pentru un mic dejun delicios sau pentru o gustare. Cu siguranță va fi pe placul tuturor.
In Grecia Antica, acest desert era descris chiar si in operele poetului Cratinos. Principalele ingrediente folosite de grecii antici pentru prepararea clatitelor erau faina de grau, uleiul de masline, mierea si laptea.
Denumirea de pancakes a devenit populara incepand cu sfarsitul secolului al XIX-lea si pana in prezent aceste clatite pufoase au ramas unul dintre cele mai populare deserturi. Iar din acest motiv exista chiar si o zi dedicata clatitelor, cunoscuta ca Shrove Tuesday, care se sarbatoreste in februarie sau martie, inainte de Ash Wednesday (prima zi din Postul Pastelui). In traducere, pancakes inseamna „prajitura la tigaie”, iar de-a lungul timpului acestea s-au mai numit „flapjack” si „griddle cake”.
Clatitele americane sunt usor de preparat si pot fi servite nu doar la micul dejun, ci si la pranz sau chiar la cina. In cele ce urmeaza vei afla cateva trucuri de care trebuie sa tii cont ca sa prepari o portie de pancakes ca la carte, dar si cateva retete pentru inspiratie.
Să nu va sperie nici daca vedeti pancakes cu bacon si cascaval si ceapa pentru ca exista si pancakes sarate sau sarat-dulce, foarte iubite de americani.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În trecut, pentru a obtine pancake pufos se batea albusul sau oul spuma. In prezent se adauga o cantitate impresionanta de praf de copt. Mai mult decat atat, se pune si praf de copt si bicarbonat in unele retete. Majoritatea retetelor recomanda 1 plic de praf de copt la 200-300 g de faina.
- 400 de grame de faina
- 500 de mililitri de lapte
- un ou
- o lingura de bicarbonat de sodiu
- o lingurita de esenta de vanilie
- 3 lingurite de praf de copt
- 3 linguri de unt
- sare
- afine
- frisca
- sirop de artar
Clătite americane. Adauga faina, zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt intr-un bol incapator.
Fa o gaura in mijlocul amestecului cu faina si adauga oul, esenta de vanilie si laptele.
Poti amesteca rapid si usor compozitia cu un mixer.
Odata ce aluatul este omogen, adauga untul si amesteca din nou.
Lasa tigaia sa se incinga la foc mic si topeste putin unt.
Adauga compozitia pentru clatite in tigaie. Atunci cand apar bule la suprafata, e timpul sa intorci clatitele.
Pune pe farfurie patru clatite una peste cealalta, toarna putin sirop de artar, adauga putina frisca si o mana de afine si serveste.