In articol:
Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Avocado, humus și rucola sunt câteva ingrediente din farfuria vegetarienilor
„Alături de mine este Roxana Vrabie cea care ne va prezenta câteva tipuri de mic dejun vegetarian tocmai pentru că lipsa de inspirație își spune de multe ori cuvântul.
Roxana Vrabie, manager restaurant: „Am pregătit 4 rețete foarte simple, care sunt gata în 5 minute, toate sunt vegetariene sau vegane. Ele pot fi făcute în varianta toast deschis și să le mâncăm sau să le putem lua la pachet. Începem cu varianta care conține lactate. Un toast pe pâine integrală cu semințe, feta aerată, roșii cherry, rucola și un ulei aromatizat cu busuioc.
Andra Ionescu, reporter Kanal D: „Cu ce am putea înlocui proteina animală în astfel de mic dejun?”
Citeste si: Horoscop săptămânal pentru perioada 15- 21 iulie 2024: Succesul este garantat pentru acest nativi- kanald.ro
Roxana Vrabie, manager restaurant: „Toate preparatele conțin un anumit tip de proteină vegetală sau din lactate. De exemplu, în preparatul cu feta avem proteine în semințe, avem proteine în cereale integrale și cea mai bună combinație ar fi cea de pâine cu leguminoase. Mai avem și varianta dulce pentru că și untul de arahide conține proteine, deci acolo avem un aport de proteină.”
Andra Ionescu, reporter Kanal D: „Cât de sățios este un astfel de mic dejun?”
Roxana Vrabie, manager restaurant: „Toate sunt variante sățioase pentru că avem pâine integrală, avem și fibre la pachet în toate combinațiile, dar contează foarte mult necesarul de calorii pe care îl are fiecare dintre noi. Dacă avem nevoie de un mic dejun de 300-350 de calorii, oricare dintre aceste porții este de ajuns.