Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Micul dejun, energia din farfurie. Chiar dacă este cea mai importantă masă a zilei, românii sar peste micul dejun

O vorba veche din popor spune că micul dejun nu trebuie împărțit cu nimeni. Mâncarea de dimineața este responsabilă de energia pe care o avem în restul zilei. Iată ce obiceiuri au românii când vine vorba de alimentele pe care le consumă la prima oră.

Redactia Stirile Kanal D,

Micul dejun, energia din farfurie. Chiar dacă este cea mai importantă masă a zilei, românii sar peste micul dejun

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Consistent și sățios! Așa trebuie să arate micul dejun perfect, care să asigure energia necesară corpului, pentru tot restul zilei. De la proteine și grăsimi, până la fibre și oleaginoase, nicio categorie alimentară nu trebuie exclusă. Secretul, însă, stă în cantități și în combinațiile potrivite.

Citește și: VIDEO- Românii au înlocuit micul dejun cu patiseria. Covrigul proaspăt scos din cuptor îi atrage pe cei grăbiți, dimineața, spre locul de muncă

„Pâine prăjită, în general, integrală cu puțin unt, un nou fiert, brânză de vaci.”

„Ouă, pâine, șuncă, lapte cu cereale și cam atât.”

Specialiștii în nutriție vin cu mici completări la farfuria perfectă a fiecărei dimineți.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Dr. Amalia Arhire, medic primar endocrinolog: „Mai degrabă mâncăm un mic dejun cu proteină și grăsimi bune vs mulți carbohidrați. Asta înseamnă că decât să alegem niște fructe goale sau niște tercii de ovăz mai degrabă mâncăm ceva cu ou și avocado sau pește gras sau chiar un pic de brânză plus legume și o felie de pâine. Dacă vrem să mâncăm fructe e bine să mâncăm și iaurt, și cereale acolo avem fibre ca să ne dea energie.”

„Iaurt, cereale, fructe uneori.”

„De obicei mă duc să alerg după ce mănânc, sau să fac sport.”

O bună parte din români sare peste micul dejun, care este cea mai importantă masă

Din lipsă de timp, mulți dintre noi preferă să mănânce pe fugă diminețile sau să apeleze la produse de patiserie, sățioase, dar nesănătoase.

„Dimineață chiar nu am timp deci în fugă un mic dejun pleacă la serviciu și atât.”

„Nu prea mănânc micul dejun, nu-l iau dimineața, dar în cazul în care e nevoie când călătoresc mănânc iaurt vegan cu cereale.”

Există totuși variante sănătoase, pe care să le consumăm chiar și pe drumul spre serviciu.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Dr. Amalia Arhire, medic primar endocrinolog: „Putem să încercăm să mâncăm o lipie cu cremă de brânză și o șuncă de pui mai slabă sau cu pește afumat, apoi dacă mâncăm ovăz să-l facem terci cu ceva nuci și acolo să punem și câteva fructe.”

Orice combinație alimentară trebuie să țină cont de tipul de activitate desfășurată în ziua respectivă. Cu cât efortul de pus este mai mare, cu atât masa poate fi mai copioasă și consistentă caloric. Însă cu cât efortul este mai redus, micul dejun trebuie să fie frugal și mai slab caloric.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI