Close sidebar
Close sidebar

Mina Lupeni va fi inchisa definitiv! Dupa ce inca un miner a murit in galerie, Ministerul Energiei a luat decizia ca activitatea de extractie a carbunelui sa fie oprita

Mina Lupeni va fi inchisa, iar activitatea de extractie a carbunelui va fi oprita definitiv! Anuntul a fost facut de ministrul Energiei, Anton Anton, in contextul in care inca un miner a murit in galerie.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Decizia Ministerului Energiei vine in contextul in care un miner a murit astazi, in Mina Lupeni, dupa ce tavanul galeriei s-a prabusit peste el si peste inca un coleg care a scapat cu viata. In varsta de 42 de ani, Lucian Gabriel Duleantu Bolosin a fost gasit fara semne vitale de salvatori. Era sef de tura si a lasat in urma o fetita minora.

"Am primit cu profund regret vestea decesului unuia dintre minerii implicati in accidentul de astazi de la Lupeni. In aceste clipe grele doresc sa transmit condoleante familiei si putere de a trece peste un moment atat de greu. Activitatea miniera este una dintre cele mai periculoase din lume, munca in subteran fiind zguduita de evenimente ca cel de astazi”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

In urma accidentului, Ministerul Energiei a evaluat starea tehnica a minei Lupeni, precum si a dificultatilor economice ale oamenilor care lucreaza in subteran.
„Ca atare, Ministerul Energiei a renotificat Comisia Europeana si aceasta a avizat programul de inchiderea a minei Lupeni. Astfel, la finalul acestui an va fi oprita definitiv activitatea de extractie de carbune pentru ca, pana in 2024, sa fie realizate lucrarile de ecologizare si inchidere a acestei mine.

Conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru intregul proces.", a anuntat Ministerul Energiei, intr-un comunicat.

sursa: libertatea.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI