Close sidebar
Close sidebar

Ministerul Transporturilor: Cele mai periculoase drumuri din Romania sunt DN1, DN2 si DN7

Drumurile nationale din Romania pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 si DN7, in contextul in care Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere al numarului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise miercuri de catre reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, in cadrul unei conferinte in care a fost prezentata Strategia Nationala de Siguranta Rutiera pentru perioada 2016 - 2020, adoptata acum aproape doua luni de catre Guvern.

,


DISTRIBUIE
acest articol

In 2015, in Romania au murit 95 de persoane in accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape doua ori mai mult decat media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat.

Drumul cu cele mai multe accidente din Romania este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legatura intre Bucuresti si vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat intre Comarnic si Brasov este unul dintre cele mai aglomerate din tara, relateaza News.ro.

Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leaga Capitala de vama Nadlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traverseaza Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, caderilor de pietre, inundatiilor si alunecarilor de teren.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Pe lista neagra se afla si DN2, lung de 450 de kilometri, care face legatura intre Bucuresti si Siret. Drumul este deseori aglomerat, in special pe tronsonul Bucuresti-Focsani, pentru ca este singura cale importanta ce face legatura intre Capitala si Moldova.

Prin noua strategie nationala care vizeaza cresterea sigurantei rutiere in perioada 2016-2020, autoritatile mizeaza pe scaderea cu o treime a numarului de persoane decedate in urma accidentelor rutiere, de la 1.818

in 2014 pana la 1.188 in 2020.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI