Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Daea, mandru de productia record la hectar de porumb:"Nu va faceti griji ca se scumpesc toate, o sa aveti mamaliga la ceaun"

Nu va faceti griji ca se scumpesc toate, o sa avem mamaliga in ceaun! Anuntul victorios vine de la faimosul ministru al Agriculturii, care anunta o productie record la hectar, mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministrul a facut o vizita de lucru, paradoxal, in localitatea Orezu, din Ialomita. Asta desi recolta la porumb il interesa. Ca sa demonstreze ca stie despre ce vorbeste, ministrul Petre Daea a dat o tura cu combina prin lanul de stiuleti!

"Cum se vede cultura de sus? Cultura nu se vede de sus, ci se vede din privirea specialistului"  "Experienta imi da sa vad pe acel buncar. Dvs. va uitati numai in fata, trebuie sa va uitati si in acel buncar. Acolo este valoarea, acolo se aduna"

Ultimele date ale Comisiei Europene arata ca recolta din acest an va fi de peste 11 milioane de tone,  Romania reusind astfel sa ajunga a doua tara din Europa la acest capitol, dupa Franta, unde productia e, totusi, dubla. Ministrul s-a ferit, insa,  de cifre concrete.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 "Un inginer agronom ca mine, care se respecta, stie ce productie are, dar nu vorbeste despre ea pana nu o are in hambar. Ca sa va explic, sa imi ingaduiti sa va iau de mana si sa mergeti cu mine in porumb si sa vedem despre ce este vorba"

Zis si facut. Cu toata presa dupa el, Daea a intrat val-vartej prin culturi, unde s-a luptat sa rupa un stiulete, nu inainte de a-l fi analizat din boaba-n boaba.

Minunea, insa, nu se datoreaza unui sistem de irigatii functional, ci faptului ca Dumnezeu a fost bun, recunosc fermierii. Cei din vestul tarii au de patimit!

NICOLAE SITARU: "Din pacate, in vestul tarii a fost seceta si productiile sunt modeste"

Seceta a parjolit si culturile de rapita si floarea soarelui, insa, uleiul nu se va scumpi, ne asigura autoritatile. La final, Petre Daea ne-a dat si cu un sfat... 100% romanesc!

PETRE DAEA: "Apucati-va si mancati: malai romanesc, rosii romanesti, carne de oaie.. nu doar la paste" 48.35++++++ 48.49 "Eu nu fac parte din categoria celor care critica seara oaia si dimineata ii mananca branza"
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI