Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Muncii vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat sâmbătă, la Digi 24, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

"Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare". a opinat ministrul.

Citeste si: Decizie șoc a Guvernului Orban: Pensionarii cărora li se va tăia drastic din bani

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Violeta Alexandru a menţionat că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o "propunere coerentă", pentru a decide asupra formei finale şi a modului de prmovare a legii.

Citeste si: Orban: Este indispensabilă abrogarea cât mai rapidă a prevederilor legii privind recursul compensatoriu pentru că nu va genera efecte decât pentru cei care urmează să comită fapte care ar putea atrage condamnarea lor de către instanţă

Guvernul Boc a adoptat în decembrie 2008 un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională.

CCR a admis, în ianuarie 2009, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, argumentând că OUG afecteaza drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la munca şi dreptul la pensie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI