El a fost realizat in memoria luptatorilor din rezistenta anticomunista din perioada 1945-1989 din Romania si Basarabia. Evenimentul de inaugurare va fi unul special si la el vor lua parte persoane importante din tara, dar si din strainatate.

Monumentul este reprezentat sub forma a trei aripi, toate din otel inoxidabil, cantareste 100 de tone si are o inaltime de 20 de metri. Sculptorul proiectului este Mihai Buculei, al carui tata a fost detinut politic la Aiud.



Intiativa construirii monumentul "Aripi" apartine Asociatiei Fostilor Detinuti, iar  demararea efectiva a proiectului a inceput in 2003, in urma unui concurs de solutii organizat de Ministerul Culturii, iar realizarea lui a durat foarte mult mai ales din cauza aspectelor tehnice implicate de un proiect de o asemenea anvergura, potrivit comunicatului de presa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si