Close sidebar
Close sidebar

Monumentul Colectiv naste iar scandal! "De ce nu au redirectionat 70.000 de euro catre victimele din spitale? Studentii l-ar fi facut gratis"

Monumentul dedicat victimelor de la Colectiv a starnit un nou val de discutii in mediul online. Motivul: suma de 70.000 de euro alocata de autoritatile locale, considerata prea mare de unele rude ale victimelor.

D.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu cateva saptamani in urma, Primaria sectorului 4 a aprobat donarea unei sume de aprximativ 70.000 de euro pantru ridicarea unui monument in memoria victimelor din Colectiv. Acesta urmeaza sa fie amplasat in piateta din fata fostului club si ar trebui sa fie gata pana pe 30 octombire, cand se comemoreaza un an de la tragedie. Artista careia i-a fost incredintata lucrarea se numeste Elena Surdu Stanescu.

Decizia edililor de a aloca in ultimul moment bani pentru aceasta lucrare a nemultumit insa o parte dintre rudele si apropiatii victimelor. Asta si pentru ca suma este considerata a fi prea mare pentru acest proiect. O discutie destul de aprinsa s-a iscat pe contul de socializare a unei alte fundatii Colectiv, care la inceput a salutat initiativa.

Asa va arata monumentul (foto: Cotidianul)

„70.000 euro? Nu se puteau directiona catre cei aflati inca in spitale”, se intreaba cineva. „Se putea face monument si cu bani mai putini.

Dar uite ca pe o pietra slefuita s-au dat 70.000 euro. Profita de tragedie si sifoneaza bani. Ce artista lui peste e cea care a facut pe atatia bani acest monument? Studentii de la scupltura l-ar fi facut gratis”, a scris chiar un artist plastic.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un alt membru al asociatiei a venit cu o ipoteza noua: „In cadrul Bienalei de Arhitectura 2016 se va tine o zi dedicata Colectiv, in Universitatea de Arhitectura Ion Mincu. Cu ocazia asta s-a organizat un concurs de idei (asa cum e firesc pentru o investitie publica) pentru monumentul de la Colectiv.

Ideea era ca aceste proiecte muncite sa ajunga pe masa primarului si evident sa se aleaga unul dintre ele de catre o comisie avizata pentru a fi pus in opera. Realitatea e ca se apropie alegerile si e nevoie de votanti”.
Elena Surdu Stanescu, artista care va realiza monumentul

Primavara trecuta, Primaria sectorului 4 a incredintat peste 70.000

de euro unei firme pentru a ridica un monument dedicat victimelor din Colectiv in Parcul Lumea Copiilor. Proiectul a cazut dupa ce s-a aflat ca firma respectiva era fondata de un politician UNPR, candndat la Primaria Oltenita si ca aceasta a obtinut lucrarea fara licitatie publica.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI