Close sidebar
Close sidebar

Mormantul lui Eminescu, plin de flori si lumanari. Romanii au venit la cimitir sa ii aduca un omagiu

Pe 15 ianuarie, an de an, mormantul lui Eminescu este troienit de flori si lumanari. La 167 de ani de la nasterea poetului, multi sunt cei care au varsat o lacrima si au incercat sa-si aminteasca poeziile scrise de el. ##VIDEO42610##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Oamenii au venit cu dragostea in suflet. Si chiar daca nu isi mai aduc aminte intocmai poeziile lui Eminescu, stiu ca a fost cel mai mare poet al neamului nostru si il respecta.

Doamna din imagini recunoaste ca anii au trecut, insa versurile ii sunt vii in minte si in suflet.

Si... daca altadata cei care l-au iubit pe Eminescu aveau grija sa faca o pomana in toata regula la mormantul poetului, astazi pe masa a fost numai o coliva si niste covrigi.

La Galati, aniversarea a 167 de ani de la nasterea marelui poet s-a facut in fata statuii care a avut multe de patimit de-a lungul anilor.

Nu trecea an fara ca cineva sa nu fure mana muzei din trupul statuar, vechi de 105 ani.
Daca de data, statuia este intreaga, dar, pe margine... nu putini sunt cei care s-au chinuit sa isi aduca aminte versurile lui Eminescu.


-Stiti vreun vers de Eminescu? Nu. V-a placut la scoala, Eminescu? Mi-a placut. Am invatat cateva poezii. Nu stiu nici un rand acum.

- Nu-mi trece prin minte ca stiu multe, dar. Doar oleaca mai inainte am pronuntat o poezie, dar... Dar stiti cati ani se implinesc de la nasterea lui? Ptiu, doar a spus si aici. Am uitat.
- S-a nascut? Da, pe 15 ianuarie 1830.
Nu, nu. 1850. Stiti vreun vers de Eminescu? Nuuuu. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie si lasati-ne.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI