Close sidebar
Close sidebar

Motivul halucinant pentru care un vasluian a cerut ajutorul de înmormântare în avans! Cine este bărbatul și câți bani ar fi trebuit să primească

Un vasluian a stârnit un adevărat scandal în satul Băcești, după ce s-a dus la primărie să ceară ajutorul de înmormântare în avans. Bărbatul și-a justificat dorința într-un mod cu totul și cu totul special!

Maria Zărnescu,

Un bărbat din Vaslui a cerut ajutorul de înmormântare în avans

[Sursa foto: Colaj Fotojet / Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Angajații primăriei din comuna Băcești au asistat la un adevărat scandal, în momentul în care un bărbat a venit să ceară ajutorul de înmormântare în avans. Omul a depus actele la primărie, iar edilul din localitate nu și-a dat seama, inițial, dacă este vorba de o glumă sau nu așa că a verificat legalitatea cererii.

Primarul a pus imediat mâna pe telefon să verifice dacă poate face acest lucru, timp în care bărbatul a devenit din ce în ce mai agitat și a început să ridice tonul. Întregul conflict a izbucnit în momentul în care s-a lovit de un refuz din partea primarului.

Sute de leii românești

[Sursa foto: PixaBay]

Un bărbat din Vaslui a cerut ajutorul în avans

Bărbatul din Vaslui s-a prezentat la primăria din localitatea Băcești, acolo unde a solicitat să îi fie acordat ajutorul de înmormântare în avans. Bărbatul și-a justificat cererea specificând că are nevoie de bani cât este în viață și nu pe lumea cealaltă.

Citește și: EXCLUSIV- Cine este polițistul care și-a pus capăt zilelor chiar pe mormântul fetiţei sale: ”Tatăl Andreei a ales să fie cât mai aproape de copilul său”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau acum cât trăiesc.

Și dacă e un drept al meu, de ce să nu beneficiez în timpul vieții?”, a spus bărbatul, potrivit presei locale.

Primarul a contactat imediat Curtea de Conturi pentru a vedea dacă îi poate îndeplini omului solicitarea, însă s-a lovit de un refuz, așa cum era deja de așteptat. Totuși, edilului I s-a transmis că aceasta nu este prima solicitare de acest gen din România.

Pentru moment, nu sunt cunoscute motivele pentru care vasluianul avea nevoie de bani, însă cert este că primarul din Băcești i-a refuzat solicitarea, iar din acest motiv ar fi pornit și un întreg scandal. Potrivit informațiilor apărute în presa locală, ajutorul de la Băcești pentru persoanele care nu au avut o pensie și nici nu au fost asigurate este între 1.000 și 1.500 de lei.

Toamna într-o comună din România

[Sursa foto: PixaBay]

Ce sumă primesc românii ca ajutor de înmormântare și cine oferă banii

Românii pot primi un ajutor de înmormântare de la stat, însă persoanele decedate pentru care se solicită banii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Spre exemplu, aceștia trebuie să fie asigurați sau să beneficieze de o pensie de la stat.

Citește și: Accident cumplit pe un drum din Suceava. Un bărbat a murit și alte două persoane au fost rănite

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Casa de Pensie este cea care se ocupă de acordarea acestor ajutoare, însă dacă persoana nu a fost asigurată și nu a  avut o pensie pe durata vieții, atunci banii sunt luați de la primărie.

În cazul ajutoarelor acordate de către Casa de Pensii, suma este de 6.785 de lei. Dacă oamenii nu au cotizat, nu sunt asigurați și nu au avut nici pensie, atunci banii pe care îi primesc sunt mai puțini.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI