În conferinţa Profit Financial Forum, Mugur Isărescu a vorbit despre trecerea ţării noastre la moneda unică europeană, susţinând că  anul 2026 este probabil cel mai devreme în care leul ar putea să fie înlocuit.

Asta în condiţiile în care în decembrie, comisia de trecere la euro va publica un raport de fundamentare şi unul de parcurs pentru adoptarea monedei unice.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 

 

“Orizonul rezonabil este 2024 pentru intrare în sistemul cursurilor de schimb, care este aproape cu adoptarea euro, de acolo drumul este doar înainte, că durează doi ani, că durează mai mult”, a spus guvernatorul BNR la respectiva conferinţă.

Mugur Isărescu a avut mereu declaraţii ponderate în ceea ce priveşte înlocuirea leului cu euro, spunând că această trecere trebuie făcută doar atunci când economia este pregătită. “Nu este după cum vrea guvernatorul, unul sau altul, este o decizie politică, dar este o decizie de mare responsabilitate”, a adăugat Mugur Isărescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si